Skriv ut   Tipsa en vän  

Qatar byter till Airbus A350 på flygningarna till Stockholm

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 13 september 2018
Nu sätter Qatar in Airbus A350 med den nya Qsuite på flygningarna till Stockholm. Det innebär att de som flyger business har en dubbelsäng att vräka sig i.

Qatar har stadigt ökat trafiken på Arlanda sedan den relativt blygsamma starten 2007 med en Airbus A320. Idag är det två dagliga avgångar till Doha med en Boeing 787. Nu gör flygbolaget en uppgradering av servicen ombord i och med att de flygplan som från den 28 oktober trafikerar Stockholm, är de som utrustats med Qsuite. 
 
I dagsläget har Qatar Qsuite Qsuite ombord på Boeing 777-300ER, Airbus A350-900 och A350-1000. För trafiken till Stockholm byts dagens Boeing 787 ut mot A350-900.
                     
Inredningen lanserades i början av året, Stockholm är en av en handfull destinationer runt om i världen som nu betjänas med Qsuite, innebär att passagerarna i business har en dubbelsäng till sitt förfogande.
Dessutom finns borttagbara och justerbara paneler som gör att passagerarna kan skapa sitt eget privata rum. De justerbara panelerna och rörliga TV-skärmarna vid de fyra mittensätena gör det möjligt för personer som reser tillsammans, kollegor, vänner och familjer att förvandla sitt utrymme till en privat svit, så att de kan arbeta, äta och umgås tillsammans. 
 
– De nya funktionerna skapar den ultimata anpassningsbara reseupplevelsen, då passagerare kan skapa en miljö som passar deras egna unika behov, skriver Qatar i ett pressmeddelande.

De nya kabinerna har genomgående blivit väl mottagna i branschen och så sent som i somras utsåg Skytrax Qatar till flygbolaget med den bästa busienessklassen ombord. Att man uppgraderar på Stockholm kan förklaras med att Emirates flyger sina två dagliga rotationer till Dubai med första klass ombord. De nya Qsuite är ett sätt att konkurrera om premiumpassagerarna som sakta ökar i antal.

– Vi är glada att få introducera en revolutionerande produkt för vår rutt till och från Stockholm. Med Qsuite har vi omdefinierat affärs- och lyxresor och vi är säkra på att den kommer att vara ett välkommet tillskott för svenska resenärer, säger Christian Deresjö, Nordenchef Qatar Airways.

Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

ARN
Skrivet av Saltkammargutten, 2018-09-18 09:03:01
Världsklass!
Anmäl inlägget
Qsuite?
Skrivet av anno, 2018-09-14 21:20:57
Har bokat Business Class med Qatar i Jan - Mars ( ARN - SNG) men Qsuite finns inte med mellan Arlanda - Doha?
Anmäl inlägget
Tack QR
Skrivet av Klas, 2018-09-13 19:37:01
Flyger bara ekonomiklass men blir glad för detta ändå för er Dreamliner är sannerligen ingen dröm för en ekonomiklass passagerare. A350 är mycket mer bekväm...
Anmäl inlägget
Superbra!
Skrivet av J.P, 2018-09-13 15:38:08
Fantastiskt! QR har en kanonbra produkt i Businessclass. Världsledande. Suveränt!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air BP
Volflight
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev