Skriv ut   Tipsa en vän  

Bristol - easyjets tredje linje till Östersund

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 18 december 2018
Tre linjer till Östersund och sammanlagt tio linjer till Sverige. easyjet fortsätter expansionen i Sverige.

easyjet
easyJet
 
Easyjet har det senaste åren ökat på den svenska marknaden. Vad som i många år bara var en linje, mellan Stockholm och Geneve, har successivt byggts på med nya linjer. I första hand är det Arlanda som tagit emot den ökande trafiken men även Göteborg är med på flygbolagets destinationskarta och Åre Östersunds flygplats har nu säkrat en tredje linje. Det är Bristol som blir säsongstrafik med fokus på skidresenärer från Storbritannien. 

Den nya linjen bygger vidare på framgångarna med trafiken från London Gatwick som inleddes hösten 2016 och som redan året efter dubblerades till två rotationer i veckan.
 
– Det är typexemplet på hur vi vill arbeta. Det var knappt någon i flygbolaget som ens visste var Östersund låg när vi började, men vi tog risken och nu dubblerar vi, sa Neil Slaven, commercial manager på Easyjet till Flygtorget då. Han pekade också på att easyjet är det flygbolag som flyger flest skidturister. Det märks bland annat på flygplatsen i Östersund.

– Vi är glada över att easyJet väljer att utöka med ytterligare en linje till Åre Östersund, vilket är ett positivt kvitto för flygplatsen och alla inblandade i besöksnäringen. Vintersäsongen 2017/2018 hade vi en ökning på hela 89 procent inkommande resenärer från England till vår flygplats, i jämförelse med säsongen innan, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

Framgångarna för easyjet på Östersund bygger på att trafiken också lockar resande från Jämtland till London och Köpenhamn som är de två andra destinationerna. Det gör att den regionala flygplatsen idag har egen trafik till tre utländska destinationer.

– Vi hoppas även att de resenärer som flyger till Bristol kan njuta av sydvästra England och allt regionen har att erbjuda, säger William Vet, Country Manager Benelux och Skandinavien på easyJet.

Den nya linjen flygs med en av bolagets Airbus A320-maskiner och kan på sikt bytas ut mot en av de nya A320neo. easyjet har ett miljöprogram som siktar på att minska utsläppen med 10 procent fram till år 2022. Det är i så fall en minskning med 38 procent sedan år 2000. Flygbolaget arbetar även med att utveckla eldrift och ska enligt planerna och i ett första skede flyga eldrivet mellan London och Amsterdam inom en snar framtid, det kunde Flygtorget rapportera om nyligen.

Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Konstsnö
Skrivet av sv Snögubben, 2018-12-18 18:14:26
Som många belackare tror, är att det inte finns alternativa åtgärder.

Det är faktiskt 2018 - snart 2019.

Kryp tillbaks till stenen du kom ifrån.
Anmäl inlägget
Allt hänger på snön!
Skrivet av Snögubben, 2018-12-18 13:03:31
Blir det ingen snö så man kan åka skidor läggs linjen ner. Finns inget annat som lockar.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air BP
Volflight
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev