Skriv ut   Tipsa en vän  

Luftbro med BRA till Sälen

Flygnyheter, Redaktionen, den 12 september 2019
Fem direktlinjer kompletteras med ytterligare trafik via Bromma. BRA storsatsar på flygningar till nya Scandinavian Mountain Airport.

BRA är premiärflygbolag på Scandinavian Mountain Airport i Sälen och landar med en första flygning från Malmö den 22 december. Inledningsvis blir det trafik från fyra städer, vid sidan av Malmö även Bromma, Göteborg, Ängelholm och Växjö.

Nu har BRA justerat tidtabellerna och anpassat flygningarna till Sälen från ytterligare sex flygplatser i linjenätet, Trollhättan, Ronneby, Kalmar, Visby, Kristianstad och Halmstad. Flygningarna går via Bromma där markuppehållet bara är 25 minuter vilket ger en sammanlagd flygtid på cirka 2,5 timmar från de olika städerna. 

Dessutom räknar flygbolaget med att locka även resenärer från Helsingfors. BRA har samarbete med Finnair och kan erbjuda även de passagerarna en snabb transit på Bromma innan vidare flygning till Sälen.
Merparten av flygningarna genomförs med ATR72-600.
 
– Att vara först ut som flygbolag till en helt ny och unik flygplats som den i Sälen Trysil blir verkligen spännande och jag hoppas många kommer att se fördelarna med att flyga klimatkompenserat direkt till skidbacken framför timmar i bil, säger Ulrika Matsgård som är kommersiell chef för BRA.

Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Mora
Skrivet av Johan, 2019-09-13 10:48:45
Det har ju fungerat fint att flyga skidresenärer Ängelholm - Mora med en ATR så varför ska det vara värre till Sälen?
Anmäl inlägget
ATR
Skrivet av Robin, 2019-09-12 19:10:49
72 pax. 72 skidor 72 pjäxor på en atr. Fint det!!!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev