Skriv ut  

Mer flyg till Sälen i vinter

Flygnyheter, Redaktionen, den 23 januari 2020
BRA var första flygbolag att landa på nya Scandinavian Mountains Airport. Nu är efterfrågan så stor att flygbolaget nu förlänger flygprogrammet att gälla över påsk. Beskedet från regeringen gör också att utrikestrafiken nu kan komma igång.

BRA ATR
BRA
 
BRA har lagt upp ett omfattande flygprogram till den nya flygplatsen i Sälen och är hittills största flygbolag på Scandinavian Mountains Airport med fem direktlinjer: Bromma, Göteborg, Malmö, Helsingborg/Ängelholm och Växjö. SAS å sin sida har trafik från tre flygplatser, Köpenhamn, Aalborg och London.
 
Det visar sig nu, sedan premiärflygningen den 22 december, att marknaden visat sig vara större än vad den inledande planeringen förutspådde och BRA förlänger nu flygprogrammet så att det sträcker sig över påsklovet. Det är framför allt linjen från Malmö som har haft störst efterfrågan och där drygt hälften av alla stolar för hela säsongen är bokade. Vid sidan av Malmö utökas trafiken också på Bromma och Helsingborg.
 
I dagarna meddelade regeringen att flygplatsen i Sälen nu får fungera som gränsövergångsställe för ankomster och avgångar för flighter utanför Schengenområdet. Det gör att SAS linje från London, som hittills varit tvungen att landa i Oslo från den 1 februari kan flyga hela vägen fram.

- Det är glädjande att tillståndet nu är på plats. Det ska bli spännande att se hur passagerarutvecklingen blir nu när engelsmännen vet att de kan landa direkt i vår fina fjällvärld, säger Hans Unander, kommunstyrelsens Ordförande i Malung-Sälens kommun.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Går
Skrivet av Det, 2020-01-23 10:40:43
BRA nu!!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn