Skriv ut  

SAS inför beröringsfritt resande i Norge

Flygnyheter, Redaktionen, den 5 augusti 2020
Passagerare hos de tre skandinaviska flygbolagen SAS, Norwegian och Widerøe kan nu genomföra en flygresa utan någon mänsklig kontakt.

Avinor driver Norges 44 statliga flygplatser och lanserar nu beröringsfritt resande för att hantera effekterna av COVID-19 och hjälpa till att återställa resenärernas förtroende för flygresor. Passagerare som reser från norska flygplatser kan checka in, lämna bagage, passera genom säkerhet och gå ombord på flygplanet utan mänsklig kontakt eller behovet av att röra fysiska maskiner, detta tack vare nya distansprocesser och teknologi från Amadeus.

Flygpassageraren checkar in för flygning på distans och får en streckkod för ombordstigningen skickad till sin mobiltelefon som sen också fungerar som en kupong för att skriva ut sin bagagelapp via en självbetjäningskiosk. Därefter lämnar passageraren sitt bagage utan att behöva stöd av mänsklig kontakt. Avinors interna team har omarbetat självbetjäningstjänster för bagage med en ny smart konfiguration av befintliga streckkodsläsare och passagerardialog för att göra hela processen beröringsfri.

Det beröringsfria resandet finns redan nu tillgängligt på de fyra största flygplatserna Oslo, Bergen, Stavanger och Trondheim. Tillsammans representerar de mer än 66% av alla avgångar i Norge. Totalt kommer 17 flygplatser att uppgraderas för att leverera den rikstäckande beröringsfria upplevelsen. SAS, Norwegian och Widerøe är först ut att kunna använda tjänsten som på sikt också ska omfatta alla flygbolag som flyger på Norge. Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

security
Skrivet av thomas, 2020-08-05 11:18:26
Jag hoppas alla väskor genomsöks i security
innan lastas ombord.
och att alla väskor är kontrollerad mot att väsklämnaren finns ombord
Anmäl inlägget
Alltså inte...
Skrivet av Plupp, 2020-08-05 09:54:14
SAS som inför beröringsfritt resande utan Avinor. Bättre rubrik önskas, tack!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn