Skriv ut  

SAS flyger till Kina igen

Flygnyheter, Redaktionen, den 24 september 2020
Från den 29 september blir det åter igen möjligt att flyga direkt från Skandinavien till Kina med SAS när flygningarna från Köpenhamn till Shanghai återupptas med en avgång i veckan.

SAS A350
SAS Airbus A350
 
Flygförbindelsen mellan Skandinavien och Kina har stor betydelse för handel. Efter klartecken från kinesiska myndigheter kan SAS nu möta den efterfrågan som finns på affärsresor och transporter. SAS har inte trafikerat Kina med direktflyg sedan den 31 januari.

Shanghai-rutten kommer att trafikeras med SAS nya Airbus 350 flygplan som minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen med nästan 30 procent, jämfört med tidigare motsvarande modeller.

I slutet av oktober planerar SAS även att återuppta rutten till Peking, förutsatt att SAS får tillstånd av myndigheterna.

För närvarande flyger SAS till 75 destinationer och upp till 380 flyg om dagen. SAS följer utvecklingen kontinuerligt och är redo att justera trafiken i takt med att reserestriktioner hävs och efterfrågan på resor ökar.

Eftersom det fortsatt råder osäkerhet kring restriktioner och det sker förändringar i reserekommendationer erbjuder SAS resenärer möjlighet och byta ut en planerad resa och biljett mot en SAS Travel Voucher upp till 16 dagar före avresa. Det gäller för alla internationella resor fram till den 15 januari.Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Full house?
Skrivet av Alex , 2020-09-24 20:19:52
Är avgången fullbokad? Går inte att boka iaf
Anmäl inlägget
Äntligen
Skrivet av To, 2020-09-24 14:23:50
Äntligen och super roligt att A350 startar igen!
Anmäl inlägget
Bra!
Skrivet av Ron, 2020-09-24 12:38:22
Bra att man återupptar trafiken igen, det är positivt!

@Gullan Purser&ServiceExpert
Du kan sluta låtsas att du jobbar på SAS. Att du inte visste att LN-RKP var tagen ur trafik för flera månader sedan visar att du inte jobbar för SAS.
Anmäl inlägget
Som vi har väntat!
Skrivet av Lasse, 2020-09-24 11:31:00
"härliga serviceupplägg", tycker man noll service är ett härligt serviceupplägg så blir man säkert nöjd...
Anmäl inlägget
Äntligen
Skrivet av Gullan Purser&ServiceExpert, 2020-09-24 09:45:03
Men vilka spännande bra nyheter, det finns en stor efterfrågan och med vårt corona anpassade härliga serviceupplägg kommer det att bli riktigt bra. Kunderna kommer att kunna resa och bli lika nöjda som förut.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn