Skriv ut   Tipsa en vän  

Malmö Aviation blir Mavia?

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 18 september 2013
Den SAAB 2000 som flyger mellan Bromma och Östersunds pryds med bokstäverna Mavia. Det är första gången som Malmö Aviation officiellt använder den interna förkortningen i officiella sammanhang.

- Vi testar och ser vad det kan ge, säger marknadschefen.

Mavia
Mavia

Mavia har länge varit det interna smeknamnet på Malmö Aviation, använt både inom bolaget och i branschen. Men sedan den andra september har namnet blivit betydligt mer officiellt. Då invigdes den nya linjen mellan Bromma och Östersund och på den SAAB 2000 som flyger sträckan står det Mavia med stora bokstäver, både under flygkroppen och på sidorna.

- Det är ett försök vi gör och det ska bli spännande att se vad det ger, säger marknadschefen Henrik Löfberg till Flygtorget.

Att måla namnet också på undersidan var ett medvetet val eftersom maskinen flyger in över Stockholm på relativt låg höjd. Annars är det i första hand Östersund som är testmarknad för försöket.

- Det är ju en helt ny och avgränsad marknad och därför tog vi chansen att göra det nu. I Östersund använder vi konsekvent Mavia i marknadsföringens olika kanaler. Det går att beställa biljetter på mavia.se även om den sajten är omdirigerad till vår vanliga bokningssajt.

Varken Henrik Löfberg eller Per Braathen har några allvarligare planer på att byta ut det väl inarbetade varumärket Malmö Aviation.

- Det är ett väldigt bra namn, välkänt i hela landet men det är lite långt och krångligt, framför allt i den digitala miljön, sa Per Braathen tidigare i höstas till Flygtorget.

Henrik Löfberg håller med.
- Fem bokstäver är naturligtvis enklare än tretton men vi är samtidigt ett mycket välvårdat varumärke och det får vi inte förlora på vägen. Nu mäter vi trafiken på nätet och ser vad det kan ge.

Det finns inga planer på att måla fler flygplan i flottan med Mavia. Återstår att se vad som händer när de nya Bombardier-maskiner börjar flyga i Sverige.

Kommentera artikeln
Det finns 18 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Mavia?
Skrivet av Jim, 2013-09-21 14:06:43
Vad säger de ombord och i utrop mm i Östersund" Malmö Aviation och eller Mavia?
Anmäl inlägget
Nej nej, byt ej
Skrivet av L, 2013-09-19 18:11:15
Byt inte namn, det har aldrig varit ett gott tecken att ett företag bytt namn. Det är helt enkelt inte seriöst och vittnar om att firman bryr sig mer om ytan än om innehållet.
Jag begrep aldrig när de talade om Mavia på jobbet, det låter mer som en traktor eller ett hjälpaggregat av ngt slag.
Anmäl inlägget
Bra att slippa felaktigt uttal
Skrivet av Cap, 2013-09-19 12:47:11
Ett namnbyte skull ju vara bra för bolagets seriositet. Jag har aldrig hört annat uttal än "Äviation", varken i utrop eller i radioreklam. Men det korrekta uttalet är "eiviation" . Så "Mavia" är bra oavsett om man uttalar det "Maavia" eller "Meivia"...
Anmäl inlägget
hmmm
Skrivet av Biggles, 2013-09-19 10:41:09
Undrar hur ett utrop på engelska skulle låta... Braaaaaathens Aviation flight xxx.....
Anmäl inlägget
Bravia
Skrivet av H/M, 2013-09-19 09:34:16
Jag fattar inte att det ska vara så svårt. Braathens Aviation är det självklara namnet. Snyggt namn med en personlig avsändare för kvalitet i tiden.

Anmäl inlägget
Prop
Skrivet av N, 2013-09-19 00:59:54
Om paxen inte är nöjda med prop till Östersund så slipper man smutsa ner Malmö Aviation märket. Då kan man lägga skulden på Mavia. Smart tänkt PG!
Anmäl inlägget
Håll koll på era rötter
Skrivet av peter1, 2013-09-18 23:13:28
Behåll ert starka namn Malmö Aviation, det visar var rötterna finns. Okey Malmö har ett dåligt rykte och visst de snackar inte 08-dialekt. Men en sak har de alltid varit bra på därnere. De ger alltid en god service! Finns tydligen i en skånings ryggmärg. God service gör alltid ett bolag till en vinnare.
Mavia låter som ett gammalt östeuropeiskt kommunistbolag från 80-talet.
Anmäl inlägget
Varför inte?
Skrivet av Nisse, 2013-09-18 18:07:53
Malmö aviation varför inte använda staden, Air Berlin använder sin stad som firma namn , Berlin aviation är det fel?..
Anmäl inlägget
Hm
Skrivet av !?, 2013-09-18 17:11:08
Namnet Malmö Aviation begränsar stark braathens framtid för bolaget! Du kan inte gå in på en internationell marknad med Malmö i namnet! Slå samman båda flygbolagen o låt dom flyga under braathens Aviation namnet! Även om Malmö Aviation är ett starkt varumärke är det nog lite väl överskattat bland de som jobbar där! Om de sedan i framtiden vill bli en seriös aktör på chartersudsn så begränsar namnet dom starkt
Anmäl inlägget
Flygplan
Skrivet av Torkel, 2013-09-18 16:29:19
Tidigare verkar det som indelningen för Braathens har varit jet till Malmö Aviation och propellrar till Sverigeflyg. Hur kommer det sig att man inte gjort så i det här fallet?
Anmäl inlägget
Grekiska
Skrivet av Snuten, 2013-09-18 16:13:51
Mavia är kul men hur låter det på engelska. Det kan bli intressant när det ska ropas ut i högtalarna nere i Europa.
Anmäl inlägget
City
Skrivet av Kalle, 2013-09-18 15:58:17
City till City är Malmös starka sida, därför bör "city" vara med i ordet, CityJet, Cityflyer, CityHopper, City Airlines
Anmäl inlägget
Bromma Aviation
Skrivet av S, 2013-09-18 15:28:24
Bromma aviation passar inte ihop!!
Malmö ska det vara!
Anmäl inlägget
Bromma Aviation
Skrivet av Ian, 2013-09-18 15:23:04
Med tanke på att fokus ligger på Bromma borde bolaget få namnet Bromma Aviation.
Anmäl inlägget
Till Anders1
Skrivet av Ture, 2013-09-18 11:58:53
Vad tror du - att man landar i Rosengård eller? Malmö Aviation har utsetts till bästa inrikesbolag av affärsresenärerna år efter år och är ett inarbettat varumärke. Malmö-Bromma utgör tillsammans med Göteborg-Bromma merparten av trafiken. Norwegian borde med ditt resonemang genast byta namn.
Anmäl inlägget
Bra att de äntligen gör något!
Skrivet av Anders1, 2013-09-18 10:42:53
Malmö har inget bra rykte som stad och givetvis är det ingen fördel att ha som en del av ett företagsnamn på ett bolag där endast en liten del av passagerarna flyger från nämda stad. Varför inte byta namn på samtliga Braatens-bolag till något gemensamt och lite bättre än Mavia?
Anmäl inlägget
Fult
Skrivet av Patrik, 2013-09-18 10:04:38
Jag tycker det är bra mycket vackrare med den långa vanliga webadressen i silver på Avron än den gula MAVIA som de kladdat på Saaben. Hoppats verkligen att de inser värdet av namnet och inte fortsätter jobba på namnet MAVIA.
Anmäl inlägget
Bra tänkt oavsett om ingen gjort det!
Skrivet av Tekniker, 2013-09-18 09:08:22
Grattis till den som tog initiativet till det nya namnet.
Annars brukar omsättningen av bolag vara större i branschen än förmågan att hitta på nya bra namn, se bara hur slitet "Transair" ,"Air Swdeen" eller "Nordic" är, dessa har stått på minst 3 bolag var.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
Air BP
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev