Skriv ut   Tipsa en vän  

Ny linje Göteborg - Kristianstad - Palanga !

Osorterat (anv ej), den 14 februari 2003
Kristianstad Airport blir en viktig knutpunkt när det svenskägda flygbolaget Svenska Direktflyg AB startar reguljärflyg mellan Landvetter i Göteborg och Palanga i Litauen den 31 mars. Med fem turer i veckan i vardera riktningen Göteborg - Kristianstad - Palanga blir den nya flyglinjen den första som binder samman den svenska västkusten med Baltikum och Kaliningrad.
(Krisianstad med ett flygplan från SAS. SAS lade ner trafiken i oktober 2002 )

För Kristianstad Airport innebär den nya linjen ännu bättre förbindelser till Litauen samtidigt som flygplatsen får en daglig flygförbindelse till och från Göteborg.

Det är mycket positivt för hela regionen, säger Thomas Bengtsson, VD på Kristianstad Airport. -Vi får en bra tidtabell med morgonflyg till Palanga varje dag måndag - fredag, ett svenskt flygbolag med svensk besättning och en konkurrenskraftig prissättning. Bättre kan det inte bli!

Thomas Bengtsson är också övertygad om att linjen Kristianstad - Göteborg kommer att attrahera resenärer. Marknadsundersökningar har nämligen visat att det finns cirka 4 000 personer i regionen som årligen flyger till Göteborg. Hittills har dessa varit hänvisade till Kastrup. Nu blir linjen Kristianstad - Göteborg ett bra alternativ.

Direktflyg AB, som tidigare ingick i Skywaysgruppen, fick upp ögonen för Kristianstad när Air Lithuania nyligen meddelade att bolaget avvecklar linjen Kristianstad - Palanga/Kaunas i månadsskiftet mars/april.

Vi har haft långvariga relationer med Air Lithuania och beklagar givetvis deras beslut, säger Thomas Bengtsson. _Samtidigt kan vi bara konstatera att Direktflyg erbjuder en avsevärt bättre produkt.

Svenska Direktflyg AB ägs av Largusgruppen. Bolaget, som har sin bas i Västerås, trafikerar för närvarande fem linjer – Västerås - Malmö, Västerås - Göteborg, Göteborg - Borlänge, Örebro - Malmö och Norrköping - Visby. Flygplansflottan består av åtta moderna turbopropp-flygplan – Jetstream 32 med plats för 19 passagerare.

Kristianstad Airport har haft reguljärflyg till Litauen sedan 1992. Som mest har antalet årspassagerare uppgått till 9 500, men till följd av bl a färre avgångar har passagerarantalet minskat till cirka 6 500 under fjolåret.

Vi vet att det finns många företag i Göteborgs-regionen som har affärsintressen i Baltikum. Tillsammans med våra resenärer, som huvudsakligen kommer från orter norr om Kristianstad, är jag övertygad om att den nya flyglinjen kommer att fylla ett mycket stort behov, säger Thomas Bengtsson.
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
Air BP
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev