Skriv ut  

SAS öppnar fjärde linje från basen i Malaga

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 7 juni 2018
SAS bas i Malaga har nu fått ytterligare en linje, till finska Tammerfors. Under en kort startperiod flygs den från Skandinavien innan den spanska basen tar över.

Arbetet på att bygga upp den nya basen i Malaga går vidare enligt plan och enligt de senaste uppgifterna ska allt vara igång i slutet av sommaren. SAS har hittills annonserat tre linjer från Malaga-Costa del Sol Airport, till Helsingfors, Malmö och, något otippat, Skellefteå. Nu kommer en fjärde linje från den spanska flygplatsen och det blir till Tammerfors på den växande finska marknaden.

– Vi ser att efterfrågan finns och vi flyger ju redan till Helsingfors från Malaga och till Tammerfors från Stockholm. Det här är en fortsatt etablering i Finland, säger SAS presschef Freja Annamatz till Flygtorget.

SK6019 flygs en avgång i veckan, på lördagar med start den 18 oktober. Inledningsvis blir det SAS Skandinavien som producerar trafiken med en B737-800. Efter ett par veckor den 3 november byts den mot Airbus A320 då SASIrland och basen i Malaga tar över.

I och med etableringen av trafiken till Tammerfors har de två utländska baserna sammanlagt åtta destinationer. 

Malaga: Skellefteå, Malmö, Helsingfors och Tammerfors

London: Stavanger, Oslo, Köpenhamn och Stockholm

I nuläget finns inga planer på ytterligare linjer men Sas har satsat på att etablera de två utländska baserna och de ska successivt växa i storlek.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Skämt eller
Skrivet av Jojo, 2018-06-08 08:00:07
Det finns ingen BAS i Malaga, så det kan knappast gå enligt plan.
SAS personal från Stockholm och Köpenhamn flyger dessa avgångar då det inte finns någon annan som vill göra det.
Anmäl inlägget
Inget går som planerat...
Skrivet av Kettil, 2018-06-07 23:10:45
Londonbasen var igång ca 3-4 månader sent. Malagabasen skulle vart igång i mars enligt tidigare plan. De få piloter man lyckats fått tag på till londonbasen har man svårt att behålla då avtalen är för dåliga och ca 25% har lämnat för andra bolag innan ens ett år har gått... Kraven på de piloter man söker har stadigt sänkts enligt annonserna som konstant promotas av rekryteringsfirman där man desperat söker piloter. Går bra och enligt plan? Tveksamt.
Anmäl inlägget
Destinationer
Skrivet av Pelle, 2018-06-07 21:19:18
Någon måste ha glömt att även Stockholm, Köpenhamn och Oslo är destinationer från Malaga
Anmäl inlägget
Det är dags....
Skrivet av Dragan, 2018-06-07 14:14:29
att SAS skandinaviska besättningar börjar arbeta med konkurrens aktiva avtal annars är dem snart historia!
Anmäl inlägget
Hmm?
Skrivet av Bruno igen, 2018-06-07 09:15:03
För det andra: Var kommer uppgiften om att baserna ”successivt ska växa i storlek” ifrån? Det är i så fall nyheter eftersom SAS tidigare sagt att man inte har sådana planer i nuläget.
Anmäl inlägget
Hmm?
Skrivet av Bruno, 2018-06-07 09:14:33
För det första så undrar jag vad skribenten menar med att ”arbetet med att bygga upp Malaga-basen går enligt plan”? Den skulle enligt plan varit igång innan sommaren vilket den inte är / kommer att vara varför Skandinaviska baser får täcka upp vilket är långt ifrån optimalt. Det har gått allt annat än ”enligt plan”!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev