Skriv ut   Tipsa en vän  

Ny stor flygaffär när Boeing köper Embraer

Notiser, Anders Carlsson, den 6 juli 2018
Tanken är densamma som när Airbus köpte delar av Bombardier: Att få in mindre regionala jetmaskiner i den egna produktkatalogen. Därför köper nu Boeing 80 procent av Embraer.

Flygvärlden kan nu konstatera ytterligare en gigantisk flygaffär: Boeing köper den brasilianska flygplanstillverkaren Embraer.

Det är i sig inte förvånande. Allt sedan Airbus köpte in sig i Bombardier och tillverkningen av regionalmaskinen C-serien, har allt talat för en liknande affär med världens tredje största flygplanstillverkare. Det som överraskar är storleken i affären, när Boeing tar 80 procents ägarandel i det som räknas som juvelen i det brasilianska näringslivet. Det involverar inte enbart den civila delen utan även produktionen av det mindre militära transportflygplanet KC-390, som bland andra Sveriges Flygvapen studerat som en möjlig efterträdare till Hercules.

Köpesumman ligger, enligt det memorandum som nu undertecknats, på 3,8 miljarder dollar.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Saab
Skrivet av X, 2018-07-07 10:21:09
Undrar varför inte SAAB va intresserade att ta över emb? Om dom ändå måste föra över tekniskt kunnande. Men det kanske finns en klausul i kontraktet för Saab.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
BAM
MCC-kurs
Air BP
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev