Skriv ut   Tipsa en vän  

Emirates vill se fler svenskar ombord

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 29 augusti 2018
De dubbla dagliga flygningarna under sommaren gav resultat. Från den första december flyger Emirates två dagliga turer mellan Arlanda och Dubai. Samtidigt vill man rekrytera ännu fler svenskar till jobb i kabinen i tillägg till de drygt 70 svenskar som redan arbetar ombord på Emirates.

Emirates Arlanda
emirates Boeing 777
 
Den 1 december går Emirates upp till två dagliga flygningar mellan Stockholm och Dubai. Det kunde Flygtorget rapportera om redan i juni. Det är nästa steg i den passagerarutveckling som flygbolaget mött sedan linjen introducerades i september 2013. Då var den en daglig avgång som rullade på fram till den 8 december 2017 när det blev tio avgångar i veckan sedan flygbolaget lagt dubbla turer på fredagar, lördagar och söndagar. Det följdes av ytterligare en kapacitetsökning i år under juli och fram till 19 augusti med dubbla avgångar sju dagar i veckan. 

– Sedan tar vi en kort paus och går ner till vanlig tidtabell med en daglig innan vi är tillbaka med 14 avgångar i veckan från den 1 december och hela vintertidtabellen. Sedan utvärderar vi om det blir en permanent double-daily, sa Emirates sverigechef Björn Ekegren till Flygtorget i juni.. 

Allt sedan debuten på Arlanda har trafiken på Stockholm vuxit till att bli den största av de tre linjerna till Skandinavien. Till skillnad från Köpenhamn, där man använder en A380 med 615 stolar i två klasser, har flygningarna till Stockholm första klass ombord. De åtta stolarna i första klass blir kvar också på den nya rotationen och det finns en sakta ökande efterfrågan på den främsta premiumkabinen, i tillägg till businesskabinen. Med dubbla dagliga flygningar får Emirates en kapacitet på 708 stolar per dag i varje riktning.

De dubbla rotationerna flygs som tidigare med Boeing 777-300ER vilket ger en bättre effekt än att sätta in en A380. Cirka 60 procent av resenärerna flyger vidare från Dubai till andra resmål, bland annat Mauritius, Sydafrika Thailand och Indonesien.

– Fler frekvenser efterfrågas hela tiden, det vet vi och då vill vi möta den efterfrågan. Sen tycker jag att det är fantastiskt att det finns en brygga med tre portar på Arlanda.
         
Emirates är nu också på rekryteringsturné i Sverige. Det ska genomföras två tillfällen, den 8 september i Malmö och den 9 september i Stockholm. Den här gången gäller det enbart kabinpersonal. De som går vidare efter den dagslånga uttagningen och efter ytterligare utvärdering och intervjuer kan enligt flygbolagets pressmeddelande tillgodoräkna sig en rad förmåner: ”
Kabinpersonalen erbjuds ett anställningspaket som inkluderar förmåner såsom skattefri inkomst, gratis boende av hög standard i Dubai, kostnadsfri transport till och från arbetet, läkar- och tandvårdsskydd samt exklusiva rabatter på shopping och fritidsaktiviteter i Dubai.”

I dagsläget har Emirates 148 svenskar anställda ombord: 73 i kabinen och 75 piloter. 

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air BP
Volflight
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev