Skriv ut   Tipsa en vän  

Berlin Tegel och Schönefeld med easyjet

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 5 september 2018
Tegel och Schönefeld är de två klassiska flygplatserna i Berlin. Nu flyger easyjet till båda från Stockholm.

easyjet
easyjet
 
easyjet fortsätter satsningen på Sverige. Den här gången är det trafiken till Berlin som ökas och nu dessutom ger möjlighet att välja flygplats i den tyska huvudstaden. I dagsläget flyger easyjet dubbla dagliga rotationer mellan Arlanda och Tegel och från den 28 oktober blir det sex avgångar i veckan också till Schönefeld.

– Vi är glada över att utöka vårt nätverk med den nya flyglinjen mellan Berlin-Schönefeld och Stockholm inför vintern 2018/2019. Vi tror att den nya direktlinjen kommer att bli ett populärt tillägg till vårt befintliga utbud, säger Thomas Haagensen, easyJet Group Markets Director.

Tegel och Schönefeld är de två flygplatser som på sin tid fanns på var sin sida av Berlinmuren, Tegel på västsida och Schönefeld i öst. Sedan återföreningen har Tegel varit huvudflygplats medan Schönefeld med tiden lockade till sig lågkostnadsbolag som Ryanair, Germania och easyjet som haft bas på flygplatsen sedan 20014. Den trafik som flygs från Tegel bygger i första hand på de linjer som köptes ut från Air Berlins konkursbo och som bland annat gav möjlighet att ta över just trafiken från Tegel till Arlanda. Men nu har easyjet påbörjat arbetet på att koncentrera merparten av flygverksamheten till Schönefeld istället och lämna den bitvis utslitna Tegel där kapaciteten vissa tider slår i taket. Schönefeld blir också en del av den nya Berlin-Brandenburg när den väl invigs 2020 efter år av förseningar och skandaler. Men lågkostnadsbolagen kommer att stanna kvar även då i de gamla terminalerna.

Den nya linjen flygs i konkurrens med Norwegian som har trafik från Schönefeld till Arlanda. Från Tegel är det SAS som är huvudkonkurrent på trafiken till Stockholm. easyjet konkurrerar också med Eurowings när det gäller trafiken mellan Tegel och Göteborg, även det trafik som ärvts från Air Berlin.

Efter att i många år bara haft enstaka linjer på Sverige har easyjet de senaste åren expanderat och flyger nu sammantaget tio linjer på Göteborg, Stockholm och Östersund.

– Vi är glada över att easyJet fortsätter sin satsning på Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.
         
Berlin blir den nionde linjen easyjets trafikprogram på Sverige. Sedan tidigare har Arlanda trafik till Geneve, Lyon, Luton, Bristol, Basel och Milano medan Östersund har trafik från London och senare också Köpenhamn.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Inte Eurowings
Skrivet av Andreas, 2018-09-05 16:26:16
Eurowings flyger inte mellan Tegel och Göteborg. I slutet av oktober börjar dock SAS flyga rutten igen.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air BP
Volflight
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev