Skriv ut   Tipsa en vän  

Boeing bekymras inte av handelskriget med Kina

Notiser, Anders Carlsson, den 13 september 2018
Flygmarknaden i Kina växer och Boeing räknar nu att det behövs närmare 7 800 flygplan för att mätta behovet. Återstår att se hur importtullar och handelskriget ska påverka affärerna.

Å ena sidan är det ett i det närmaste fullskaligt handelskrig mellan USA och Kina, å den andra räknar Boeing med att kunna sälja enorma mängder flygplan till Kina de kommande 20 åren.
 
Den amerikanska flygplanstillverkaren har nyligen presenterat en prognos över hur många nya flygplan som behövs i Kina fram till 2038 och kommit fram till siffran 7 690 flygplan. Med den ökningstakten kommer Kina att vara en jättelik flygnation med närmare 20 procent av världsmarknaden.
De optimistiska siffrorna från Boeing bör dock kompletteras med det faktum att Kina just nu bygger upp en egen civil flygplansindustri, kapabel att tillverka både mindre maskiner och de med kapacitet att flyga interkontinentalt.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Boeings framtid i Kina
Skrivet av HH Traveler, 2018-09-13 09:58:30
Tidigare i år skakade Kinas president hand med Airbus chef o lovade köpa bulken av kommande köp från dem pga handelskriget. Flera av Airbus planen byggs redan idag i Kina. Dessutom har försäljningen av Comac´s C919 tagit fart liksom ARJ-21 som troligen är en fortsättning på MD95 men moderniserad lokalt med effektivare motorer.
Tror Boeing får svårt i framtiden med sina tråkiga o omoderna B737.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air BP
Volflight
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev