Skriv ut   Tipsa en vän  

Nya avgångshallen på Bromma öppnad

Notiser, Anders Carlsson, den 20 september 2018
Luft och rymd och på sikt 13 gater. Den pågående upprustningen av Bromma kunde igår inviga en del av den nya avgångshallen.

Bromma Flygplats
Bromma Flygplats
 
Bromma har inte renoverats i sin helhet sedan 1950-talet med undantag för en del upprustningar i början av 1990-talet. Men att uppgradera flygplatsen till dagens behov och passagerarflöden kräver en försiktig hand eftersom stora delar av terminalen är byggnadsminnesmärkt. Bland annat går det inte att ändra på stommen som är byggd av stålbalkar från den gamla Tranebergsbron i Stockholm, den vingformade takkonstruktionen och hela fasaden. 
         
Det hindrar inte att Swedavia satsar stora summor på Bromma och i augusti förra året togs den nya ankomsthallen i bruk. Det gav möjlighet att bygga om den gamla avgångshallen med en helt ny tillbyggnad som stod klar igår. Under en period är det den nya tillbyggnaden som blir avgångshall, ungefär lika stor som den gamla som under hösten stängs av och byggs om. Enligt planerna ska det arbetet vara färdigt senast i mars nästa år och då öppnar den helt nya, sammanbyggda avgångshallen med 13 gater, ny säkerhetskontroll med sex passager och nytt utseende på incheckningsdiskar och boardingdiskar. 

I den nya del som invigdes igår finns Pressbyrån, Tax Free och restaurangen Deli Flight Bar i nya ljusa lokaler med en öppen atmosfär. Antalet toaletter har även utökats kraftigt.

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
MCC-kurs
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev