Skriv ut   Tipsa en vän  

Nya linjer och destinationer i SAS sommarprogram

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 9 oktober 2018
En stad långt västerut i Storbritannien var en av överraskningarna när SAS presenterade sommarprogrammet för nästa år. Sammantaget blir det sex nya destinationer på flygprogrammet som går igång kring den 1 april.

SAS Airbus A320 neo
SAS Airbus A320neo
 
– Det här är den roligaste dagen på Network, när vi kan presentera nya linjer och destinationer.

Det sa Aron Bäckström, chef på SAS Network när han presenterade nyheterna i SAS flygprogram för nästa sommarsäsong. Flygbolaget sprider ut de nya linjerna över både huvudstäderna och några regionala flygplatser. Att det är sommartrafiken märktes till del på de nya destinationerna.

– Vi tror mycket på Italien där vi ser en tydlig efterfrågan från Skandinavien, men också från den italienska marknaden. Catania är ju sol och bad medan Florens och Neapel är mer klassiskt italiensk kultur.

I övrigt är det en blandning av destinationer där den största överraskningen bland de sex nya destinationerna är den engelska staden Newquay i sydvästra England som flygs från Kastrup. De övriga nykomlingarna för Stockholms vidkommande är Marseille, Catania, Neapel och Reykjavik. SAS har tidigare flugit på den isländska huvudstaden men som med mycket av tidigare års trafik gick den från Köpenhamn.

– Kastrup är fortsatt vår största short-haulbas men i takt med att antalet direktlinjer från Stockholm ökar minskar skillnaderna i antalet linjer de två flygplatserna emellan.

SAS linjeutbud blir nästa år drygt 250 linjer och på de allra flesta finns minst ett konkurrerande flygbolag. De sex nya destinationerna är inte heller förskonade men faktum är att på Marseille, Stettin och Newquay är SAS ensamma om att flyga från Skandinavien. Trafiken på Stettin räknar SAS med att den ska övergå till att bli en helårslinje. I övriga fall sker en utvärdering av hur marknaden reagerat på den nya trafiken. Just nu pågår analysarbetet av vilka av de destinationer som förra året var nyheter som antingen återkommer, får fler frekvenser eller tas bort från linjenätet. 

SAS har även gjort omfattande trendspaningar över vilka destinationer som kan bli framgångsrika. Det danska företaget Atelier Köpenhamn kunde peka på att Reykjavik och Island bland annat tilltalar de som vill ha nya naturupplevelser, koppla bort vardagen och ”sätta livet lite i flight-mode” tillsammans med ett ökat miljömedvetande. Marseille å sin sida lockar med stränder, restauranger och ett hektiskt kultur- och nöjesliv, till del det som gjort Barcelona till ett populärt resmål. Det är alltså en blandning av mjuka och hårda värden som avgör om en ny flyglinje ska bli framgångsrik.

– Intresset för resande fortsätter att öka och jag är glad att vi nästa sommar kan erbjuda en rad nya destinationer och att vi nu ökar närvaron på några av skandinavernas mest populära destinationer, säger Rickard Gustafson, vd, SAS i en kommentar.

Sommarnyheter 2019 
Stockholm: Marseille, Catania, Neapel och Reykjavik. 
Göteborg: Faro 

Oslo: Faro, Antalya
Bergen: Nice, Alanya 
Stavanger: Alanya

Köpenhamn: Szczecin, Florens, Marseille, Catania, Cornwall Newquay.
Århus: Rom, Faro

Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Inställt
Skrivet av PAX, 2018-10-10 07:01:44
Hoppas att det inte blir samma inställningskaos som den gångna sommaren!!!
Fortfarande under september hade SAS stora problem och 2,1% av avgångarna var inställda enligt senaste månadsrapporten.
Anmäl inlägget
Härligt
Skrivet av Gullan Purser&ServiceExpert, 2018-10-09 12:52:45
Oj så kul att vi lyckas överaska och glädja våra kunder med spännande sommardestinationer.
Sommarflygningarna är de bästa med alla förväntansfulla semesterkunder.

Jag och flickorna skall bjuda på det bästa sommar kaffet , välkomna ombord.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
MCC-kurs
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev