Skriv ut   Tipsa en vän  

SAS: Uppgradera måltiden i GO

Notiser, Anders Carlsson, den 16 oktober 2018
Det går nu att uppgradera måltiderna ombord även på SAS långlinjer. Detta efter att systemet med förbeställda måltider blivit en succé. Dessutom minskar det matsvinnet.

Det finns en tydlig trend bland flygresenärer att lägga lite mer pengar på sin flygresa. Det märks bland annat i att antalet passagerare i premium-kabinerna ökar. För två år sedan introducerade SAS möjlighet att genom en förbeställning uppgradera måltiden för den som reser på de billigaste biljetterna i GO på europanätet. Det blev så populärt, förra året beställdes drygt 120 000 måltider, att systemet nu också införs på långlinjerna. 
 
– Vårt skräddarsydda förbeställningskoncept är en central del i vår strategi att ytterligare stärka vår service ombord, eftersom vi vet att våra resenärer uppskattar personliga upplevelser samt tjänster, säger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial på SAS.

Resenärerna kan välja mellan fyra menyer. Det nya konceptet, som kallas ”Premium Set Menu” och är en lagad måltid som inkluderar en förrätt i säsong och en dessert, samt möjligheten att välja mellan olika drycker som ingår i den fasta menyn. Bestick och glas har utvecklats exklusivt för SAS i samarbete med framstående skandinaviska formgivare.
 
Måltiderna beställs antingen i samband med bokningen eller senare, innan avresan och kostar 190 kronor. Vid uppgradering ersätts den måltid som vanligtvis ingår i SAS Go med den valda premium-måltiden. Den andra måltiden som serveras före landning påverkas inte av beställningen.

Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

@Jeff
Skrivet av Adam, 2018-10-18 09:18:16
Smaken är som baken, jag gillar kuben med fantastiskt goda sallader i SAS Plus.
Anmäl inlägget
Go bättre än Plus!
Skrivet av Jeff, 2018-10-16 16:15:50
Att SAS serverar bättre måltider i Go än SAS Plus inom Europa är ett skämt. Reser man i Plus får man hålla till godo med en box med kall mat som man får gräva ut maten med händerna ifrån. I Go kan man förbeställa varm mat samt köpa betydligt bättre mat ombord. Varför inte införa att förbeställa måltider även i SAS Plus på alla flyg och lite mer finess än kaffe i en pappersmugg?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
Air BP
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev