Skriv ut   Tipsa en vän  

Långlinjer från två regionala flygplatser

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 2 januari 2019
Två av de mindre regionala flygplatserna får långlinjetrafik nästa vintersäsong när TUI sätter in Dreamliners till Thailand.

Thomson 787
TUI
 
De regionala flygplatserna har sedan länga haft ett växande utbud av trafik till de vanligaste soldestinationerna i Europa. De senaste åren har även antalet långlinjer ökat i omfattning, oftast i form av kortare serier. Den utvecklingen fortsätter och nu har TUI presenterat flera direkta avgångar till Thailand med Boeing 787.
 
Först ut är Karlstad där resenärerna sedan tidigare kan flyga direkt till Gran Canaria vintertid. Nu blir det dessutom en helt ny linje till Thailand.
– Vi har fått många önskemål om direktflyg de senaste åren. Därför känns det väldigt bra att vi kan erbjuda Phuket och Krabi som nya resmål från Karlstad, säger Carl Hallgren, marknadschef Karlstad Airport.

Från Karlstad blir det två avgångar, en till vardera Krabi och Phuket. I Skellefteå återvänder TUI och dubblerar med fyra flygningar till de två destinationerna. Både Skellefteå och Karlstad hoppas att möjligheten att flyga direkt till resmål utanför Europa ska ge än mer trafik i framtiden.

– Med miljödomen på plats och projektet för förlängningen av rullbanan i fullgång, finns det alla möjligheter att utöka utbudet av interkontinentalchartertrafik från Skellefteå Airport, säger Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport.

Carl Hallgren håller med:

– Nu hoppas vi att nyheten uppskattas av många värmlänningar, så ökar chansen att vi kan få till fler flyg till exotiska resmål, säger han.

TUI sätter alltså in Boeing 787 på de två regionala flygplatserna. Av allt att döma blir det den mindre 787-8 med 300 stolar ombord som ska flyga trafiken.

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air BP
Volflight
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev