Skriv ut   Tipsa en vän  

Klassiskt flygbolag åter i luften

Notiser, Anders Carlsson, den 24 januari 2019
British Airways fyller 100 år och ser tillbaka på sin historia. Det sker bland annat genom att måla om dagens flygplan i gårdagens färger. Först ut är BOAC.

BOAC
BOAC
 
BOAC, British Overseas Airways Coorporation, var tillsammans med BEA, British European Airways grunden för dagens British Airways som skapade 1974. Det är värt att fira menar man på flygbolaget. Men det finns också mer att fira: Det är 50 år sedan som den första flygningen med en 747 över Atlanten till London skedde och framför allt är det 100 år sedan som de första stapplande stegen i det som idag är BA togs i formen av 
Aircraft Transport and Travel Limited (AT&T). Det var i augusti 1919 som en första flygning London and Paris genomfördes.
 
Allt detta sammantaget har nu resulterat i att BA skickat en av sina B747-400 till ommålning i den klassiska BOAC-dekoren som användes åren fram till att nuvarande British Airways skapades. Just den maskin som målas om kan också fira 20 år i BA-flottan när den åter sätts i trafik den 19 februari.

Den nymålade Queen of the Skies som nu uppträder är den första i raden av flygplan som, inom ramen för firandet, ska få en retro-målning. Vilka de andra är tänker dock BA avslöja allt eftersom. En kvalificerad gissning skulle ju kunna vara att logon för BEA återuppstår tillsammans med Imperial Airways.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

BOAC
Skrivet av Jan Larsson, 2019-01-24 12:48:34
Bagage On Another Carrier
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Air BP
BAM
Flygrevyn
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev