Skriv ut   Tipsa en vän  

Norwegian: Samarbete med asiatiskt flygbolag

Notiser, Anders Carlsson, den 8 februari 2019
Ett samarbete med de två stora flygplanstillverkarna och ett ”mycket starkt” asiatiskt flygbolag. Norwegian berättade lite men inte allt under en presskonferens på torsdagen.

Det är nyhet som hamnat lite i skymundan i de övriga stora rubrikerna om Nporwegian under torsdagen när ett flygplan bombhotades samtidigt som aktien rasat på börserna: Vid en presskonferens i Oslo meddelade Björn Kjos att Norwegian nu ingått ett strategiskt samarbete med ett asiatiskt flygbolag. Vilket flygbolag det gäller meddelades dock inte men även Airbus och Boeing ingår i samarbetet.
 
Det tyder på att samarbetet i första hand handlar om att få avsättning för de stora beställningar på nya flygplan som Norwegian har men som inte ska fasas in i den egna flottan. Norwegian har redan sålt ett 15-tal flygplan för att stärka kassan. Det är A320-maskiner ur den jättebeställning som på 100 flygplan som ligger hos Airbus. Just A320-maskinerna kan vara en ledtråd till vilket flygbolag i Asien det rör sig om. Hong Kongbaserade HK Express har tidigare leasat fem A320 av Norwegian men det har inte bekräftats av Norwegian.

-  Där är en väldigt stark asiatisk partner på joint venture och nu tror jag inte att jag vill säga något mer, sa Björn Kjos på presskonferensen i går.

Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Indiska flygaffärer
Skrivet av thomas, 2019-02-10 13:13:18
Indierna köpte Ryskt SU skrot till sitt flygvapen för mångmiljardbelopp, allt står nu på marken och rostar. Nya upphandlingar pågår där bland andra vårt fantastiska flygplan JAS finns med
Affären med Ryssland ett resultat av Indiska inkompetenta mutkolvar.
Anmäl inlägget
poker är det ok att ljuga bluffa men inte affärer.
Skrivet av thomas, 2019-02-10 13:08:06
Bara det här att DY beställer hundra plan, finns bara två alternativ till det båda slutar i kk, kedjebrevs spel eller storhetsvansinne, sen säger inte namnet på ????? bluff bedrägeri finns ingen helt enkelt.
Allt för att aktiekursen inte ska implodera totalt.
Fly me gick ut med pressreleaser att de skulle gå ihop köpa nåt bolag, nån vecka senare satts de i konkurs.
Anmäl inlägget
Är det ens lagligt?
Skrivet av ABC, 2019-02-08 13:14:44
Är det ens lagligt att företaget sprider rykten i ett skede där de gör brakförlust, planerar nyemission och där det diskuteras bud både till höger och vänster?

"Stark Asiat med många A320... Indigo, Cebu Pacific eller Air Asia. Förmodligen Indigo. Indier brukar vara bra på att pruta, om de ens får fram pengarna, hela flygindien är i gungning.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Air BP
BAM
Flygrevyn
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev