Skriv ut  

Förbjudet att sova på flygplatsen

Notiser, Anders Carlsson, den 28 februari 2019
Vem har inte slumrat till på en flygplats någon gång. Hur obekvämt det än är. Men nu är det stopp för det på en av Londons flygplatser som också anställt patrullerande anti-sömn-poliser

Sova på flygplatsen
Sova på flygplatsen
 
Sovande transitpassagerare brukar gå att upptäcka både här och där på en flygplats. I mer eller mindre fantastiska ställningar har de virat sig kring soffor och stolar för att få lite sömn innan nästa flygning.
Men nu är det slut med det. I alla fall på Stansted utanför London.

Det är brittiska medier som rapporterar att ledningen för flygplatsen helt enkelt förbjudit passagerare att sova på golvet, vilket också tydligt meddelas på skyltar överallt i terminalerna. Dessutom finns nu ”anti-snooze-guards” på plats för att väcka de passagerare som trotsar förbudet och sträcker ut sig på golvet eller på en soffa.

Enligt flygplatsen är de drastiska åtgärderna ett sätt att försöka komma till rätta med de mängder av människor som sover innan avfärd. Det beror i sin tur på att Stansted med sin tydliga profil som lågkostnadsflygplats, har ett stort antal flygningar som lämnar mycket tidigt på morgonen och med uppmaningen att vara på plats minst två timmar innan blir de någon gång mitt i natten.
         
Det har i sin tur inneburit att resenärer väljer att åka till flygplatsen redan kvällen innan för att vara säkra på att hinna med. Och vad gör man på en öde flygplats i vargtimmen? Knoppar en stund, gärna på medhavda hängmattor och uppblåsbara madrasser. 

Men där gick alltså gränsen för vad Stansted tyckte var passande. Officiellt ursäktar sig flygplatsen med att passagerarna inte ska vara i vägen för det renoveringsarbete som just nu pågår. Det har dock inte hindrat en flod av ilskna kommentarer, särskilt på sömn-poliserna.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Utan passagerare skulle flygplatsen bli ännu bättr
Skrivet av Björkman Hans, 2019-02-28 14:32:17
Om man förbjuder alla passagerare rakt av så skulle flygplatsen bli ännu bättre och lättare att administrera.
Som man sa i min ungdom, kollo är en underbar arbetsplats om det inte var för alla ungar som drällde där.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev