Skriv ut   Tipsa en vän  

Wizz Air sätter in nya flygplanstypen på Sverige

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 6 mars 2019
I takt med att de helt nya Airbus A320neo levereras till flottan, sätts de in i trafikprogrammet. Tre av Wizz Airs destinationer i Sverige uppgraderas till den helt nya maskinen.

Wizz Air fortsätter att expandera verksamheten och Norden är en del av tillväxten. Så sent som vid jul förra året lanserades linjerna nummer 99 och 100 till Norden. I dagsläget flyger det ungerska lågkostnadsbolaget till 15 flygplatser i Norden och populärast är Norge som har trafik på tio flygplatser.
 
Men även Sverige är en del av det växande nätverket och det är främst Malmö Airport och Skavsta som traditionellt varit och fortsatt är de stora Wizz-flygplatserna. Göteborg Landvetter, dit flygbolaget flyttade tillsammans med Ryanair, när Göteborg City stängde har en växande trafik, med idag 7 linjer. De fyra svenska flygplatser, Växjö är med i den kvartetten, som i dagsläget har säsongs- eller åretrunttrafik med Wizz kommer upp i sammanlagt 32 linjer med det ungerska flygbolaget, nästan uteslutande till destinationer i östra Europa.
                         
Vid sidan av etableringen av nya linjer moderniseras just nu även enhetsflottan med Airbus A320 i olika versioner. Det är den tidigare ordern på 184 Airbus A321neo som sedan i början av året har börjat fasas in. I Wizz konfiguration tar maskinen 239 stolar och sätts in på en del tyngre rutter, bland annat till Sverige.
                         
Det gör att samtliga de tre stora svenska Wizz-flygplatserna uppgraderas till A321neo på vissa av linjerna från Budapest: Göteborg och Skavsta från den 31 mars och Malmö från den 2 juni.

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
Air BP
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev