Skriv ut   Tipsa en vän  

BRA: klimatkompensation för alla utsläpp

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 11 mars 2019
BRA är det första och enda kommersiella flygbolaget i världen som fullt ut klimatkompenserar för allt koldioxidutsläpp som bolaget genererar.
Alla flygresor som bokas från 1 april kommer att bli klimatkompenserade fullt ut.

BRA har valt att inkludera full klimatkompensation av flygresan i biljettpriset, till skillnad från andra flygbolag som slussar sina resenärer vidare till olika kompensationslösningar för separat betalning eller låter utvalda kundgrupper flyga klimatkompenserat.

– Vi har krånglar inte till det genom att till exempel enbart låta vissa resenärer dra nytta av koldioxidkompensationen. Hos oss blir nu alla flygresor koldioxidkompenserade, säger Anna Soltorp som är hållbarhetschef för BRA.

Koldioxidkompensationen för alla flygresor kommer att göras via ett Gold Standard-certifierat projekt i Europa som binder växthusgaser. Det finns fortsatt möjlighet att även välja biobränsle vid bokningen mot ett tillägg.

– Vi ser detta som vårt nästa naturliga steg i arbetet att minska vår klimatpåverkan och vi är oerhört glada över att vi nu kan kompensera för allt koldioxidutsläpp som vi genererar, avslutar Anna Soltorp.

Skillnad mellan biobränsle och klimatkompensation:
 
Biobränsle
 – Fördelen med biobränsle framför vanligt flygbränsle är att det inte blir någon nettoökning av koldioxid i atmosfären.
 
Klimatkompensation
 – När vi klimatkompenserar så investerar vi i projekt som minskar koldioxidutsläppen någon annanstans i motsvarande mängd.

Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Upp till bevis
Skrivet av Klimatskeptikern, 2019-03-12 16:44:13
Det vore bra om BRA kunde ge ett vetenskapligt bevis på koldioxidens påstådda skadeverkningar så att vi som betalar detta via biljettpriset får veta vad ingen annan vet utan bara tror.
Svaret ska inte vara "enligt FN:s klimatpanel...." som bara består av politiker och vars utsagor bygger på ett datakonstruerat domedagsscenario.
Fakta finns att tillgå på nätet, dock ej från MSM som kör domedagsmantrat utan att rodna.
Anmäl inlägget
Klimatkompensering
Skrivet av Johan wallenberg, 2019-03-12 16:34:45
Äntligen! Ser framemot detta, har länge saknat något liknande, Synd att SAAB 2000 försvann om man slog av på hastigheten så drar den oxå lika lite som ATR.Jag kan rekomendera er alla att gå in på Naturskyddsföreningen och se det totala utsläppet flyget gör.( totalt 2 procent) dags för miljöpartisterna att vakna upp. Gör om gör rätt. Wetterstrand är tydligen stor aktieägare i företag som producerar flygbränsle, Hallå!
Anmäl inlägget
sluta nu
Skrivet av thomas, 2019-03-12 09:07:13
Det är helt omöjligt att klimatkompensera, förbränning, även den med biobränslen resulterar i koldioxidutsläpp, + tillverkningen och underhållen av flygplanen ytterligare.
Det är enorma mängder som förorenar atmosfären. Var är den vetenskapliga grunden
till påståendet.
Vem klimatkompenserar den skog som brunnit upp? varför har man inte istället program för att öka koldioxid upptagningen som all biomassa står för.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
BAM
Air BP
Flygrevyn
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev