Skriv ut  

Passageraravgift ska betala nytt sökande efter MH370

Notiser, Anders Carlsson, den 21 mars 2019
Varför kraschade MH370? Det får vi aldrig reda på om inte vraket hittas. Därför vill en australiensisk pilot nu återuppta sökandet, betald av alla världens flygpassagerare.

Malaysian Airlines
Malaysia Airlines
 
Den försvunna MH370, Malaysia Airlines flight som den 8 mars 2014 skulle flugit mellan Kuala Lumpur och Beijing men som försvann någonstans…ja var…är ett mysterium som fortsätter att engagera människor.

Sökningarna efter flygplanet upphörde i januari 2017 men fortsatt frodas spekulationerna om var flygplansvraket kan finnas och vad som egentligen hände med flygbolagets B777-200ER och de 227 passagerarna och 12 i besättningen.
Nu har Dick Smith, en australiensisk äventyrare och pilot startat en kampanj för att återuppta sökaktionerna. De ska bekostas genom att alla flygbiljetter världen över beläggs med en avgift på 10 cent. Det kommer att ge de hundratals miljoner som behövs för att hålla spaningsflyg och fartyg igång.

Dick Smith är i första hand ute efter att lösa mysteriet av flygsäkerhetsmässiga skäl. En av de förhärskande teorierna är att olyckan var ett självmord-mord utfört av någon av piloterna ombord. Men det kan lika gärna vara ett tekniskt problem som utlöste kraschen menar Dick Smith och pekar på bland annat Air France flight AF447 som havererade efter tekniska problem med pitotröret. Eftersom MH370 aldrig återfunnits och de svarta lådorna därmed inte kunnat bärgas, får vi aldrig reda på den exakta orsaken och om den var tekniskt betingad, menar han.
Att samla in den lilla avgiften ska inte vara några problem. Redan idag har olika flygbolag mindre egna avgifter, till exempel för miljökostnader.




Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev