Skriv ut  

Norwegian börjar flyga till Peru

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 29 mars 2019
Peru blir nästa land i Norwegians expansion i Sydamerika. Denna gång med trafik från Spanien till huvudstaden Lima.

Peru blir nästa steg i Norwegians expansion i Sydamerika. Den här gången är det en linje från Spanien till Lima, huvudstaden i Peru som fått trafiktillstånd av de spanska myndigheterna. Vilken av baserna i Spanien som rutten ska utgå ifrån är inte klart, men det mesta pekar på Madrid eller Barcelona.
         
Det blir den tredje linjen från Europa till Sydamerika och den första utanför Gatwick. Därifrån finns i dagsläget två förbindelser, till Norwegians stora sydamerikanska bas i Buenos Aires och till Rio de Janeiro. 
Lima är en destination med stark tillväxt, förra året passerade drygt 22 miljoner passagerare Jorge Chàvez Airport i staden, betydligt över flygplatsens kapacitet. Nyligen beslutades därför om att bygga en andra bana och rusta upp terminalerna. 
 
Den kommande linjen, startdatum är inte fastställt, kommer att flygas i stark konkurrens med ett flertal andra flygbolag, särskilt om det blir Madrid som tar linjen.. I dagsläget flyger spanska Iberia och Air Europa dagligen mellan Madrid och Lima. Och från andra hållet har Latam också de daglig trafik. Lägg till det spanska lågkostnadsbolaget Plus Ultra som trafikerar sträckan på helgerna så växer bilden av ett konkurrensmässigt getingbo, tillsammans kan det bli upp till 35 rotationer i veckan mellan det två huvudstäderna, vilket troligen sätter stark press på biljettpriserna. 
 
Norwegian är just nu inne i en något långsammare tillväxtperiod, bland annat för att genom det senaste ägartillskottet på tre miljarder, stabilisera verksamheten. Det hindrar inte att ytterligare en ny Boeing 787-9 ska tillföras de spanska baserna den närmaste tiden. Den kan komma att användas för att bygga ut det spanska långlinjenätet med trafik från Barcelona till Chicago och från Madrid till Boston. Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Investeringar, risker och vinster
Skrivet av Mr €, 2019-04-01 13:08:19
Det är det som är trixet med företagande att satsa rätt och få intäkter för att ha råd med lån/leasing, löner, avskrivningar, investeringar i pax upplevelse samt hålla ägarna nöjda med avkastning på insatt kapital. Ett stort felsteg eller en allvarlig olycka och man är borta.
Anmäl inlägget
Expansion
Skrivet av Pilot, 2019-03-29 21:03:08
Man hade en expansion på 38% 2018 och redan förutbestämt ska expansionstakten minska kommande år. Exempelvis så ska inte alla 787 leverareas som bestämt för 2019 utan man har dragit år handbromsen mer. Dock flyger alla 787 just nu gör att täcka upp max produktion.
Med det sagt så sker ändå en liten expansion oavsett vad alla experter här tycker om det.
Anmäl inlägget
Konsolidera mera
Skrivet av Tailspin, 2019-03-29 15:49:50
Helt otroligt att Norwegian istället för att konsolidera den befintliga verksamheten och en ekonomi i fritt fall väljer att utöka verksamheten med stora initialkostnader!
Anmäl inlägget
Expandera
Skrivet av Kurt, 2019-03-29 15:19:33
Men är det så klokt att expandera då det är just den snabba expansionen som orsakat den dåliga ekonomin?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
BAM
Volflight
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn