Skriv ut   Tipsa en vän  

Flygsäkerhet - Handbagaget eller resväskan

Notiser, Redaktionen, den 24 maj 2019
Under vintersäsongen kan det bli bakhalt i skidspåret. Valla får nämligen inte följa med i handbagaget ombord, medan annat verkligen ska ligga där och inte i resväskan.

Patroner, flaskor med vatten och den nya fina kniven. Det vet vi lite till mans att det inte är någon idé att försöka få med i handbagaget under flygresan.

Men det finns andra saker, möjligen lite oväntat, som inte heller de lär kunna glida genom röntgenmaskinen utan kommentarer. Gränsen på 100 ml för vätska brukar vi ha koll på men det gäller faktiskt också handkräm och tandkräm. Lämna alltså familjeflaskorna hemma. Tändstickor och tändare åker fast, åtminstone på väg till USA och ingen säkerhetskontrollant släpper igenom en korkskruv. Och skidåkarna blir utan sin valla, den innehåller nämligen i många fall fluor som är brännbart.

Ska de här prylarna med är det resväskan som gäller. Men där få å andra sidan vissa saker inte ligga: Batterier och power-banks till exempel, i alla fall inte de som innehåller lithium. De ska istället med i handbagaget så att en eventuell brand i batteriet snabbt kan släckas.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Slirvalla redan förbjudet
Skrivet av Sorry, 2019-05-25 21:46:05
2019 kommer det att bli förbud mot användning av kemikalien PFOA, som finns i “högflourerade” fluorvallor.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev