Skriv ut  

Äldre flygplanstyper på väg bort

Notiser, Redaktionen, den 28 juni 2019
American lämnar sina MD 80. Qantas fasar ut Boeing 747. Allt fler flygbolag gör sig nu av med sina äldre flygplanstyper.

Boeing 747 och Qantas har varit två väl sammansvetsade enheter. Men nu har det australiensiska flygbolaget börjat planera för att ”the Queen of the Skies” ska lämna flottan. När maskinen försvinner är ännu inte klart men flygentusiaster runt om i Australien har redan börjat förbereda sig för att kunna vara med på de sista flygningarna. De kommer med all sannolikhet att vara till någon av de destinationer där maskinen flyger idag, San Fransisco, Santiago, Tokyo eller Johannesburg.

I USA har American Airlines spikat de sista flygningarna med sina MD-80. Det finns fortfarande 26 maskiner kvar men redan i början av september ska de vara borta. Också här spanar flygentusiasterna efter de sista flygningarna för att kunna vara med och till deras hjälp har flygbolaget publicerat en lista med de avslutande flighterna. Sista MD ut blir AA80 mellan Dallas och Chicago den 4 september i år.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
BAM
Volflight
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn