Skriv ut  

Saab levererar fjärrstyrning till militärflygfält

Notiser, Redaktionen, den 2 juli 2019
Det blir den första installationen på en militär flygplats. Saab har fått en order på digital flygledning i tyska Geilienkirchen.

Den svenska försvarsmakten sa nej till fjärrstyrning av Visby flygplats i och med den ökande betydelsen för Gotland ur militär synpunkt. Men nu har Saab fått en order från NATO om att installera ett digitalt flygledartorn på den militära flygbasen i Geilenkrchen i Tyskland. Fjärrstyrningen ska användas när det befintliga flygledartornet renoveras.

– Vi är stolta över att NATO ger oss förtroendet att leverera ett operativt digitalt flygledartorn. Det är ett genombrott, inte bara för att NATO är beställare, utan för att det innebär att vi tar steget in på både den tyska och den militära marknaden. Med utrustningen kommer NATO att få tillgång till nya funktioner som möjliggörs av en digital flygtrafikledningslösning, säger Per Ahl, chef för Saab Digital Air Traffic Solutions.  

Detta är den första ordern på ett operativt digitalt flygtrafikledartorn till en militär flygbas. Leverans kommer att ske under 2020.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
BAM
Volflight
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn