Skriv ut   Tipsa en vän  

Förfalskade säkerhetsdokument för Boeing 787

Notiser, Redaktionen, den 3 juli 2019
Kvarglömda verktyg, skräp i känsliga utrymmen och förfalskade dokument om gjorda reparationer. Just nu är det hård motvind för Boeing när myndigheternas granskning av flygplanstillverkaren blir allt hårdare.

FAA genomlyser just nu Boeing inte bara kring Boeing 737 MAX utan tar även upp en del rapporter som cirkulerat kring kvalitetsarbetet i tillverkningen av Dreamlinern. Den sker bland annat i en fabrik i South Caroline och därifrån har rapporter om säkerhets- och kvalitetsproblem duggat tätt: Bland annat har skräp och kvarglömda verktyg hittas ombord när maskinerna levererats.
 
En av de mer allvarliga incidenterna, som justitiedepartementet nu tagit sig an, är det faktum att Boeing förfalskat dokument om en Dreamliner levererad till Air Canada. Maskinen råkade ut för ett oljetrycksfall i en av motorerna, vilket tvingade maskinen att avbryta flygningen till Tokyo och landa i Anchorage.
 
Det visar sig nu att oljetrycksproblemet var känt sedan tidigare och att Boeing i dokument påstått sig ha åtgärdat det. Men de skriftliga intygen visade sig alltså vara falska, vilket Boeing nu erkänt.

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
Volflight
Air BP
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev