Skriv ut  

Drömmen om att bli pilot - Top Gun - är tillbaka

Flygnyheter, Saga & Linnea Siösteen, den 19 juli 2019
Trailern för Top Gun: Maverick har precis kommit ut, 33 år efter det att den första filmen gjorde debut. Kommer filmen, precis som dess original, åter innebära en våg av nya ansökningar till flygvapnet?

Den klassiska actionfilmen Top Gun gjorde succé på filmdukarna då den kom ut 1986. Huvudpersonen, och piloten, Pete ”Maverick” Mitchell, spelad av Tom Cruise, kom att bli en symbol för flygvapnet och en karaktär som inspirerade människor världen över att se sin framtid i en cockpit. Top Gun, eller NAVY Fighting Weapons School som skolan egentligen heter, var en elitskola där målet var att de fåtal män som slutligen utexaminerades skulle vara de bästa stridspiloterna i världen. Skolan existerar än idag, men har förändrats signifikant sedan dess start 1969.

Bortsett från ryktet att försäljningen av Ray-Bans pilotglasögon ska ha ökat med 40% resulterade även filmens debut i att ansökningarna till flygvapnet i USA ökade med över 500%. Denna höga siffra innebär alltså att Top Gun inte bara haft en roll inom filmbranschen, utan även inom flygvapnet i en av världens stormakter. Frågan är nu om filmens fortsättning Top Gun: Maverick kommer att ha samma effekt. 

Det spekuleras mycket kring handlingen av Top Guns romantiska actiondrama. Många misstänker att den nya användningen av drönare kommer att ha en stor roll i filmen eftersom den nya tekniken tar allt mer plats inom flygvapnet internationellt.
 
- The end is inevitable, Maverick, your kind is headed for extinction, säger Ed Harris karaktär till Maverick i den nya trailern. Han tycks då syfta på hur Maverick och hans generation piloter hotas av den nya tekniken.

Vad filmen faktiskt handlar om återstår dock att se. Allt vi vet är att filmen med stor sannolikhet ännu en gång kommer att visa världen hur actionfyllt och spännande yrket som stridspilot är, och att Maverick återigen kommer att ta världen med storm i denna fortsättning på en av världens mest storslagna filmer. 

Vi väntar med spänning på Top Gun: Maverick, som visas på dukarna sommaren 2020. 
 
Se trailern - Top Gun: Maverick Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Var?
Skrivet av FKA :), 2019-07-22 07:44:53
@Pilot: vart någonstans flög du hoppare?
Anmäl inlägget
Fake?
Skrivet av M, 2019-07-20 19:10:26
Men detta är väl en av alla dessa otaliga fake-trailers som finns på sociala medier?
Säkert den femte ”officiella” trailern sista året som har absolut noll med en kommande film att göra.
Anmäl inlägget
Drömmare
Skrivet av Pilot, 2019-07-20 02:44:03
Med Top Gun blev drömmen starkare men fortfarande bara en dröm som tonåring. Tog mina certifikat och sen började en slalomresa genom flygbranschen, flög fallskärmshoppare, små turbopropp, frakt, passagerare och till slut blev drömmen sann, med mitt crew klev jag ombord på tung jet som stod vid Gate på Arlanda och hela Europa var min destination.
Sjukt nöjd att jag envist följde min dröm, även om resan blev lång.
Anmäl inlägget
Great balls of fire!
Skrivet av Dracula, 2019-07-20 00:25:10
Äntligen :)
Jag har vuxit upp med Top Gun.
Såg filmen för övrigt över 50 gånger.
Jag var "Maverick" och min polare "Goose".
Vi använde Top Gun till precis allt. Härliga minnen!
Tumme upp!

//Dracula
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Air BP
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn
Pilotshop