Skriv ut  

IAG och Air France slåss om konkursat flygbolag

Notiser, Redaktionen, den 5 september 2019
Det är slottarna som räknas. Både IAG och Air France tävlar om att köpa kvarlåtenskapen av Aigle Azur Airlines gick i konkurs i veckan och med det blev en rad värdefulla landningstillstånd lediga.

Aigle Azur Airlines var fram till i måndags Frankrikes näst största flygbolag med anor från slutet av 1940-talet. Från basen på Orly-flygplatsen har trafiken bland annat gått till en rad destinationer i Algeriet, Afrika och östra Europa. Men nu är det slut, trots räddningsaktioner och ett fortsatt flygande ”under observation”. Det har fått både IAG och Air France att flockas kring konkursboet och båda ska med all sannolikhet lämna bud på verksamheten, inte för att rädda kvar Aigle Azur Airlines i luften utan för att komma åt de värdefulla slotar som finns på framför allt Orly. Air France ryktas också vara intresserade av att använda dels landningstillstånd, dels en del av infrastrukturen till den egna lågprisverksamheten inom Transavia. I sin tur gör det att IAG gärna vill sätta sitt lågkostnadskoncept Vueling på Orly, parallellt med Transavia.

Senast nästa vecka ska eventuella anbud vara inlämnade då det kan gå att avgöra vem som går segrande ur striden.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
BAM
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn