Skriv ut  

Storslam för nytt charterbolag

Flygnyheter, Redaktionen, den 5 september 2019
Flygbolaget är bara ett par månader gammalt men har redan tagit hem en jättebeställning för nästa sommar. Det innebär flygningar också från Sverige.

Great Dane
Great Dane
 
Danska Great Dane Airlines såg dagens ljus förra året och första flygningen gick av stapeln så sent som den 14 juni i år. Med en flotta på två Embraer 195 med 118 stolar ombord är ambitionen att flyga en blandad produktion charter och linjetrafik. I dagsläget är tre destinationer på flygprogrammet från den egna basen i Aalborg, Nice, Edinburgh och Dublin. Just Aalborg räknas som en av de regionala flygplatser i Danmark som har en potentiell marknad för flera direktlinjer till Europa.

Den andra delen i affärsplanen, att flyga charter till i första hand länderna kring Medelhavet ha inneburit flygningar till en handfull destinationer i sommar. I dagarna skrevs även ett kontrakt för nästa sommar som innebär en rejäl knuff framåt för flygbolaget. Det är Bravo Tours, som även äger bland annat Solresor, som hyr in Great Dane Airlines för att flyga cirka en tredjedel av nästa sommars produktion. Med nio destinationer och cirka 50 000 stolar för nästa sommarsäsong är det i det närmaste storslam för ett helt nystartat flygbolag. Bland destinationerna finns både helt nya resmål och sådana som tidigare flugits med reguljära linjebolag men där den mindre Embraer-maskinen är ett bättre val, enligt Bravo Tours.
Kontraktet innebär också att flygbolaget tar ett steg in på den svenska marknaden med flygningar från både Arlanda och Landvetter till Lamezia Terme Airport i Kalabrien.

I och med det nya avtalet tar Great Dane en del av den produktion som tidigare flugit av bland andra Jet Time. Norwegian och SAS är fortsatt de största leverantörerna till Bravo Tours.Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Nytt bolag
Skrivet av thomas, 2019-09-06 11:18:45
Ett litet tips gå aldrig in i reguljärflyg marknaden, håll Er till 100% charter, för den flygplanstypen finns seriecharter kontrakt och ad hoc hur mkt som helst, hela planet betalt innan take off, bara räkna rätt. Det går fort att tömma ett flygbolags kassa med halvfulla plan.
Anmäl inlägget
Go Dane Go!
Skrivet av Trine, 2019-09-06 06:36:03
Det här känns dom Sterling när det begav sig! Ofantligt roligt att se och följa! Grattis Danmark. Tråkigt för Per G Braathen om det är som tidigare insändare skriver.
Anmäl inlägget
Kul med ytterligare ett danskt flygbolag.
Skrivet av Preben, 2019-09-05 21:57:41
Danmark skapar allt mer och mer. Ytterligare ett danskt flygbolag.Tråkigt att inte Sverige har något eget flygbolag.
Anmäl inlägget
Den enes död den andres bröd
Skrivet av Gj, 2019-09-05 20:07:03
Kan tänka mig att Great Dane norpar av BRA:s charter produktion nu när de fasar ut jet.
Anmäl inlägget
Bra !
Skrivet av Torkel, 2019-09-05 14:08:20
Bra flygbolag ! Ta efter Great Dane och wetleasa Emb 190/195. Bma - Got, Bma - Mma .Charter på helgerna ! Det blir bra !
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
BAM
Volflight
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn