Skriv ut  

Ryanair håller inne betalningar till Boeing

Notiser, Redaktionen, den 24 september 2019
Inga pengar förrän Boeing MAX-krisen är löst. Det beska beskedet har Ryanair lämnat till Boeing och stoppar samtidigt pågående betalningar till flygplanstillverkaren.

Enligt planerna skulle Ryanair ha dragit igång ännu en tillväxtperiod nästa sommar. Sedan kom MAX-krisen. De 58 maskiner av modellen 737 MAX-200, en specialversion som Michael O’Leary förhandlat fram med Boeing, står på marken. Ingen vet i ögonblicket när amerikanska FAA tänker släppa upp maskinerna i luften igen och i takt med att tiden går, hotas inte bara nästa års flygprogram utan också baser och frekvenser i hela linjenätet.

Ryanair har därför beslutat att från och med nu hålla inne pågående betalningar till Boeing. Dessutom har samtal dragits igång om ersättning från den amerikanska flygplanstillverkaren för de störningar och ökade kostnader som MAX-krisen medfört.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Rimligt
Skrivet av Lomsa, 2019-09-28 22:38:40
Ryanair har varit en stor kund för boeing eftersom den enda typen av flygfordon som dom har är i från boeing, så jag förstår att fryser betalningarna för ett misstag de själva har gjort men som nu får konsekvenser för flygbolagen.
Anmäl inlägget
Rimligt
Skrivet av FO, 2019-09-24 15:30:57
Varför betala för något som inte levereras?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev