Skriv ut  

Ny flyglinje med Laudamotion till Wien

Notiser, Redaktionen, den 29 oktober 2019
Nu startar det österrikiska flygbolaget Laudamotion direktflyg från Stockholm Skavsta till Wien. Flyglinjen inleds med två avgångar i veckan, som sedan ökas till fyra avgångar i veckan från och med december.

Förutom dessa fyra avgångar, trafikerar Laudamotion även Düsseldorf fyra gånger i veckan, vilket gör att Laudamotion nu kommer att ha totalt 8 avgångar per vecka från Stockholm Skavsta.

Premiärflyget till Wien lyfte söndag 27 oktober, vilket firades med en specialdesignad tårta till passagerarna och en s.k. vattensalut för det första ankommande flyget. 

Laudamotion är Österrikes lågprisflygbolag, grundat 2018 av den österrikiska racerföraren Niki Lauda. Den nuvarande flottan består av 22 st A320 flygplan. I december 2018 köpte det Irländska bolaget Ryanair de resterande aktierna i Laudamotion och styrs sedan dess till 100% av Ryanair.

Stockholm Skavsta flygplats har i dagsläget trafik till totalt 47 destinationer, varav 34 trafikeras av Ryanair, 11 av Wizz Air och 2 av Laudamotion. Passagerarvolymen 2018 var strax över 2,2 miljoner årsresenärer.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev