Skriv ut  

BRA: Ny lounge på Bromma – med inlåsta passagerare

Notiser, Redaktionen, den 14 november 2019
Nyligen invigde BRA sin nya lounge på Bromma, denna gång innanför säkerhetskontrollen. Det gjorde att ett par flygpassagerare blev inlåsta där och höll på att missa sitt flyg.

BRA lounge
BRA Lounge
 
BRA har hittills haft sin Lounge en trappa upp i avgångshallen. Men eftersom den då legat utanför säkerhetskontrollen har det gjort det svårt att veta när det är dags att lämna sofforna och ta sig till gaten. Sedan förra veckan är den frågan löst: Den nya loungen ligger vid airside, alltså innanför säkerhetskontrollen och i anslutning till gaterna. Det är samma system som loungerna på Sturup och Landvetter.

Men den nya placeringen på Bromma gjorde att ett antal passagerare på väg till Bryssel var på vippen att missa sin flight. När de i lugn och ro inväntade avgången släcktes plötsligt ljuset samtidigt som dörrarna låstes. Det är Swedavia som ansvarar för att öppna och stänga loungen och de upptäckte inte att det satt människor kvar på kvällskvisten.

Passagerarna själva verkade inte ta så hårt på att sitta i mörkret, det fanns ju godsaker att förse sig med. Däremot blev det en viss uppståndelse i gaten där det nu saknades ett tiotal passagerare. Efter flera utrop och en stunds letande återfanns dock resenärerna i mörkret.
 
- Alla kakor och snacks som inte varit inlåsta var helt slut, vartenda fat var länsat, skrattar Linda Björkenäs som är Konceptansvarig för ombordservice och lounger hos flygbolaget BRA.
Hela incidenten kan tillskrivas nya rutiner och den mänskliga faktorn.
 
- Ingen skada är skedd och vårt förtroende för Swedavia består, fortsätter Linda, vi är snarare glatt överraskade av att vår helt nya lounge på Bromma flygplats är så intressant att man till och med vill sitta där i mörkret, när det egentligen är stängt.
 
Historien slutade alltså lyckligt. Brysselresenärerna hann med sitt flyg och om BRA serverade Brysselkex i loungen förtäljer tyvärr inte historien.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev