Skriv ut  

Norwegian billigast över Atlanten

Flygnyheter, Redaktionen, den 16 januari 2020
Låga priser har varit Norwegians främsta konkurrensmedel på trafiken över Atlanten. Inte sällan har biljetterna bara kostat hälften mot de stora nätverksbolagen.

Norwegians intåg i London och allt större linjenät från Gatwick till USA har drastiskt sänkt priserna över Atlanten. Det lämnade inte heller en av de främsta konkurrenterna, British Airways någon ro, som återupptog en del egen transatlantisk trafik från Gatwick trots att de tidigare koncentrerats till Heathrow. Sedan dess har Norwegian skruvat upp konkurrensförhållandet ytterligare i och med att flygbolaget nu förfogar över tre slot-par på Heathrow och av allt att döma ska flyga till bland annat Miami när sommarsäsongen drar igång.
- Vi har en tydlig historia av att konkurrera med etablerade flygbolag och allianser med låga biljettpriser och en prisbelönt service, skrev Norwegian i en kommentar när etableringen på Heathrow presenterades.

Det främsta vapnet i den konkurrensen är biljettpriserna och Norwegian har de i särklass billigaste priserna mellan Storbritannien och USA, det visar siffror från analyssajten anna aero. Jämförelsen bygger på avgångar under september månad förra året och ett snitt av biljettpriserna enkel väg under perioden för Norwegian och för samtliga flygbolag som flyger mellan London och USA. Norwegian ligger i det närmaste på halva biljettkostnaden, 56 procent billigare, än de övriga transatlantiska flygbolagen: 405 dollar mot 921 dollar.

Nu är det en jämförelse som haltar, vilket analytikerna också påpekar. De som reser med något av nätverksbolagen har bland annat servering, bagage och sittplatsbokning i priset, vilket hos Norwegian är tilläggskostnader. Det faktum att Norwegian bytt från mindre till större och dyrare flygplatser i San Francisco och Florida, kommer med all säkerhet också att pressa upp biljettpriserna något. 

Största prisskillnaden var från London till New York, Boston, Chicago och Austin. Där låg Norwegian biljettpriser mer än 60 procent under de övriga flygbolagen.Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

NORWEGIAN INTE BILLIGAST
Skrivet av Hans L, 2020-01-20 09:39:46
Har just kollat priser GOT-JFK-GOT i februari med såväl Norwegian som British Airways i billigaste biljettklass. BA klart billigare än Norwegian, dessutom flyger BA alla dagar i veckan med betydligt bekvämare tider och kortare väntan i London.
Anmäl inlägget
Dette er sesongbetont
Skrivet av pf, 2020-01-17 12:31:31
flygtorget.

Dersom man flyger på vinteren fra f.eks OSL er IKKE Norwegian ofte billigest.

Dette fordi de store nettvrksselskapene har behov for også fylle sine fly.

Bemerk at jeg skriver store, mao ikke SAS.
Anmäl inlägget
@Rosen
Skrivet av 787, 2020-01-16 14:33:22
Norwegian har billigare biljetter än konkurrenterna. Fine... dock har de fler platser per kärra också. De betyder att de är väldigt beroende av fyllnadsgrad...
Där går de inte bet...
Anmäl inlägget
Dy
Skrivet av thomas, 2020-01-16 11:31:18
Norwegian går bra från England och gjort så flera år. Satsa mer där.
Anmäl inlägget
Ja...
Skrivet av Rosen, 2020-01-16 10:25:03
Ja men så fungerar det inte heller!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn