Skriv ut  

Ronneby kan få egen linje till Frankfurt

Notiser, Redaktionen, den 21 januari 2020
En egen direktlinje till en europeisk hubb. Det kan vara på väg för Ronneby att lyckas skapa en egen linje till Frankfurt.

Inrikestrafiken till Stockholm är ryggraden i flygtrafiken på Ronneby. Samtidigt har ledningen på flygplatsen och kommunerna i närområdet sedan länge arbetat på att etablera en utrikeslinje till någon av de större hubbarna. Att ta omvägen över Stockholm eller den relativt långa resan till Kastrup är tidskrävande.

Men nu verkar planerna på en egen direktlinje till Frankfurt vara på väg att gå i lås. För att kunna erbjuda flyg dagligen från Ronneby Airport, måndag-fredag, så krävs en finansiering på 15 miljoner kronor under en treårsperiod, där det offentliga ska stå för hälften och näringslivet i form av förköpta biljetter ska stå för den andra hälften. Näringslivet har fram till dags dato finansierat ca 5,5 MSEK av dessa och för att få fler företag att sluta upp runt satsningen har Karlskrona kommun och Ronneby kommun krokat arm och via upphandling anlitat en konsult som under första kvartalet ska arbeta för att få ihop de sista pengarna.

- Vi kan konstatera att det inte är så mycket kvar för att gå in i nästa fas och förhoppningen är att kunna lansera linjen under 2020, vilket vi vet är väldigt efterlängtat både hos näringslivet men även besöksnäringen, säger Pia Holgersson, näringslivschef i Karlskrona.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Man behöver inte...
Skrivet av Krille, 2020-01-21 09:23:06
...åka till Kastrup för att få direktkontakt med en hub. Växjö ligger närmare till
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev