Skriv ut  

Klart: Majoritet för folkomröstning om Västerås flygplats

Notiser, Redaktionen, den 12 oktober 2020
Invånarna i Västerås vill folkomrösta om flygplatsen. Det stod klart sedan alla namnunderskrifter kontrollerats. Över 15000 godkända namn finns på listorna.

Det krävdes minst 12 000 namnunderskrifter för att genomföra en folkomröstning i Västerås om flygplatsens framtid. Det uppnåddes med råge. Efter kontroll av alla underskrifterna finns nu 15 395 giltiga namnteckningar och kriteriet är uppfyllt. Politikerna i Västerås måste nu foga sig i folkviljan och av allt att döma fattas det formella beslutet att utlysa omröstningen i december.

Sedan ska hela processen kring röstningen dras igång. Valmyndigheten ska kopplas in, frågeställningen på valsedlarna utformas för själva folkomröstningen som då sker någon gång under 2021.

Att det blir en folkomröstning är en seger för de som vill bevara flygplatsen men samtidigt är omröstningen enbart rådgivande. Det slutgiltiga beslutet ligger fortsatt hos politikerna i staden.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Nu finns snart underlaget
Skrivet av thomas, 2020-10-13 17:52:23
Västerås flygplats åk till CPH där Nordic air cargo symposium hålls 2021, träffa cargo branschen, få ett cargo flyg att trafikera Hässlö. ORB är där.
Nu när Northwolt och Bombardier etablerar sig i V-ås bör även en flyglinje startas med internationella anslutningar. +ABBs och övrigt näringslivs behov.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn