Skriv ut  

Nytt drag av TUI – inrikestrafik till Sälens flygplats

Flygnyheter, Redaktionen, den 22 oktober 2020
TUIfly Nordic drar igång en första satsning på skidresor och blir samtidigt ett inrikesbolag i Sverige, med sju linjer till Scandinavian Mountains Airport. Flygplatsen har nu av allt att döma ett större flygprogram än förra året.

TUIfly Nordic har i dagarna presenterat en satsning på skidresor, något som varit på gång en längre tid men nu blir allvar under den kommande vintersäsongen. Satsningen är direkt riktad på de svenska fjällen och i och med det blir TUI också för första gången ett inrikesflygbolag. Med start i december blir det flygningar två dagar i veckan från Stockholm, Malmö och Göteborg till Scandinavian Mountains Airport i Sälen. Det blir dock inga paketresor utan enbart försäljning av flygstolar. Övriga arrangemang kring resan görs i samband med Skistar i Sälen. Under de mest hektiska perioderna under vintern, helger och lov, blir det även trafik från Växjö, Norrköping, Köpenhamn och Ängelholm. Av allt att döma är det en B737-800 som sätts in i trafiken men det finns också kapacitet att använda någon av de större maskinerna om det skulle behövas.

I och med att det nu tillkommit sju nya linjer till Scandinavian Mountains Airport kan flygplatsen räkna in åtta helt klara rutter. Sedan tidigare är det klart med flygningar från holländska Groningen två dagar i veckan under större delen av säsongen. De sker med en Embraer190. Dessutom ligger SAS fortfarande kvar med sina planer för att återuppta förra årets flygningar från London, Köpenhamn och Aalborg. Blir de verklighet är flygplatsen uppe i närmare dussinet. Nyligen meddelade Air Leap också att de undersöker möjligheten att flyga till Sälen under vintern. Dessutom förs det förhandlingar med BRA, som ju förra året var den stora aktören på flygplatsen med trafik från Stockholm, Malmö, Växjö, Ängelholm och Göteborg, linjer som nu alltså till del tagits över av TUI Nordic. Flygplatsen ser också en ökning av dels ad-hocflygningar med mindre sällskap, dels privata flygningar till Sälen. Sammantaget innebär det att flygprogrammet i år är bredare än vad det var den gångna premiärsäsongen.

- Det är otroligt glädjande att kunna presentera positiva nyheter i en stund när flygbranschen är så hårt pressad. Det är ett bevis på att det finns hopp om framtiden, säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport till Flygtorget.



Kommentera artikeln
Det finns 9 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Lycka till Tui
Skrivet av Bertil, 2020-10-23 12:57:09
Ett smart drag att flyga från ett antal mindre orter. Det borde finnas bra underlag för detta. Betydligt bättre än nuvarande flyg med ett obekvämt turboprop. En timme i ett flygplan istället för sex timmar i bil på dåliga vägar i snö och is. Dessutom Gullan i kabinen som fixar dryck och superservice, kan en skidsemester börja bättre.
Anmäl inlägget
Norska regler idag eller imorgon?
Skrivet av ABC, 2020-10-22 21:10:35
Menar ni norska regler idag eller imorgon? Norska reglerna brukar ändras varannan dag och vem vågar boka en inrikesresa i Sverige när man riskerar att inte få åka till sitt bokade hotell?
Anmäl inlägget
@ABC
Skrivet av Saltkammargutten, 2020-10-22 14:11:06
Kanske bor de på norska sidan? Det är like mycket Trysil som Sälen som SCR betjänar.
Anmäl inlägget
CRJ900
Skrivet av Ragnar, 2020-10-22 12:06:52
Detta borde passa en CRJ900 perfekt. In med Cityjet eller Xfly nu, dessa maskiner som de har är ju bra mycket bättre än en stor B737 eller A320 :D
Anmäl inlägget
SCR
Skrivet av 763, 2020-10-22 10:06:58
SCR har en bana som är 2500 meter lång med Turnpads i båda banändarna så det går utmärkt att operera både med B 763 och 788.
Anmäl inlägget
Boende då?
Skrivet av ABC, 2020-10-22 09:45:08
Skissar sade i SVT under förra veckan att ”det i princip” redan var fullbokat på deras orter under jullov, sportlov och påsklov. Var ska TUIs 1000+ gäster per vecka bo?
Anmäl inlägget
Bra tänkt
Skrivet av thomas, 2020-10-22 09:03:50
Superbra innovativt tänkande
Hoppas biljetterna blir överkomliga.
Att åka upp över en helg med skidåkning som har allt; friskt rent syre, fantastisk utsikt, fartens tjusning och motion, kan inte bli bättre. Flygtid en 20 min då i en frisk annan värld.
Det här blir succe
Anmäl inlägget
Större maskin om det behövs?
Skrivet av Alex , 2020-10-22 08:11:27
SCR tar väl som störst emot flygplan i storleken 737/320
Anmäl inlägget
Härligt
Skrivet av Gullan Purser&SkidExpert, 2020-10-22 07:56:17
Vilket härligt nytänkande och bra för den svenska turistnäringen, och maskiner med bra lastkapacitet för skidutrustning.
Men om det skall vara mat och kaffe, då får kabinpersonalen det tufft att hinna med det på den korta flygtiden.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev