Skriv ut  

Karlstad: Ge flygplatsen 35 miljoner

Notiser, Redaktionen, den 10 november 2020
Karlstad Airport blöder ekonomiskt. Men kommunen anser att flygplatsen är viktig och går in med 35 miljoner som stöd för nästa år.

Karlstad Airport är viktig och måste hållas igång. Därför vill Karlstad kommun gå in med ett ekonomiskt stöd på 35 miljoner för nästa år. Flygplatsen har drabbats hårt av pandemin, inga passagerarflygningar sedan i mars, men brottades redan innan dess med svårigheten att ha kontinuerlig linjetrafik. Utrikeslinjen till Frankfurt försvann i och med konkursen i det brittiska flygbolaget BMI. När sedan också Next Jet gick i konkurs stod flygplatsen utan en linje till Stockholm, ett stillestånd som varade till dess att Air Leap tog upp linjen. 

Trots det vill kommunen stötta flygplatsen och de 35 miljoner som nu är på förslag motsvarar det årliga underskottet. Om ett år kommer dock flygplatsen att få ett bredare ekonomiskt stöd i och med att Region Värmland går in som delägare.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Vem ska trafikera?
Skrivet av thomas, 2020-11-10 11:27:30
Frågan är vem ska flyga på Karlstad Airport?
De tre mindre flygbolagen som nu flyger inrikes
har alla stora ekonomiska problem de har dragit på sig stora skulder, tveksamt om de överlever. Ingen kommer hit utifrån och chansflyger de vill alla ha garantier och betalt för flygningarna i förskott. Att nåt annat förhållande skulle bli aktuellt är orealistiskt.
2021 blir flygbolagens små som stora absolut värsta historiska år i konkurser, käglorna börjar falla redan nästa månad.

Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev