Skriv ut  

Norge överväger stöd till Norwegian

Notiser, Redaktionen, den 30 november 2020
Norwegian är viktigt för den norska flygbranschen. Det menar ett av de politiska partierna som nu går emot opinionen och vill ge ekonomiskt stöd till flygbolaget.

Den norska staten har hittills hållit emot begäran från i första hand Norwegian om extra ekonomiskt stöd i krisen. Men nu har Senterpartiet, ett av oppositionspartierna i det norska Stortinget bytt fot. I en alternativ statsbudget som presenterades i förra veckan har tre miljarder öronmärkts för stöd till ”norska flygbolag”. Om det i så fall gäller Norwegian, Widerøe såväl som SAS är oklart. Inte heller om Erik Braathens nya flygbolag ska omfattas av det, eller för den delen Air Leap som visserligen är ett svenskt flygbolag men har norska ägare.

Av allt att döma är dock stödet skräddarsytt för Norwegian. Partiet menar att Norwegian är mycket viktigt för den norska flygbranschen och inte ska ses som någon ”dagslända”.



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Det
Skrivet av Tryggve, 2020-11-30 18:55:14
man antagligen vill rädda, är den norska inrikestrafiken.
Anmäl inlägget
Verkar så
Skrivet av @ABC, 2020-11-30 15:52:33
I alla har dom ingen form av koll, om man tror att det räcker med 3 miljarder för att rädda Norwegian flying circus. Det behövs ett större två siffrigt miljard belopp. Att ge Norwegian 3 miljarder är det samma som att slänga pengarna i ett stort svart hål.
Anmäl inlägget
Lika naiva som C i Sverige?
Skrivet av ABC, 2020-11-30 09:19:38
Tre miljarder? Dessutom till en hel hög flygbolag. Det kanske skulle stått 100 miljarder och i Norwegians fall dessutom per år..
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev