Skriv ut  

Saab får följdaffär på GlobalEye

Notiser, Redaktionen, den 5 januari 2021
Saab har fått ett tilläggskontrakt med Förenade Arabemiraten avseende försäljning av två GlobalEye, Saabs avancerade flygburna sensorsystem. Ordervärdet är 1,018 miljarder USD och kontraktsperioden är 2020-2025.

Förenade Arabemiraten tecknade det ursprungliga kontraktet för GlobalEye under 2015. Det här  kontraktet är ett tillägg till det som tecknades 2015.

- Vi är stolta över att Förenade Arabemiraten visar ett fortsatt stort förtroende för Saab och våra lösningar. Det visar att vi ligger i absolut framkant vad gäller avancerad teknologi. GlobalEye-programmet fortlöper enligt plan och vi har ett bra och effektivt samarbete med kunden, säger Micael Johansson, VD och koncernchef, Saab.

Saab kommer att utföra arbetet i Göteborg, Linköping, Arboga, Järfälla och Luleå i Sverige, samt i Centurion, Sydafrika.

Kontraktet signerades av kunden den 30 december 2020, således bokades ordern under det fjärde kvartalet 2020.

GlobalEye erbjuder förmågan att övervaka luft, hav och land i en och samma lösning. GlobalEye kombinerar avancerad radarteknologi med flygplanet Global 6000 som har mycket lång flygräckvidd och tillverkas av Bombardier.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Svensk ingenjörskonst när de är som bäst
Skrivet av entreprenör , 2021-01-06 20:00:36
Globaleye är ett fantastiskt övervaknings system, man kan upptäcka ett periskop någonstans över hela Östersjön. Systemet har en stor marknad,
överlägset Amerikanska AWACS och billigare.
Bara gratulera UAE.
det ökar i ett slag emiratens säkerhet.

Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn