Skriv ut  

Wizz Air lägger ner en av baserna i Norge

Notiser, Redaktionen, den 3 februari 2021
Efter bara två månader har Wizz Air beslutat att lägga ner den egna basen i Trondheim. All inrikestrafik i Norge flygs nu från Oslo.

Kort tid efter intåget i på inrikestrafiken i Norge kompletterade Wizz Air flygningarna från Oslo med ytterligare en bas, på Værnes, Trondheims flygplats. Två A320 baserades där tillsammans med en del markpersonal. I och med det startades också ett par inrikeslinjer som inte hade Oslo som utgångspunkt.

Men nu lägger Wizz ner basen i Trondheim. Det är de rekommendationer som regeringen utfärdat om att minimera resandet i Norge som gjort att marknaden minskat till den punkt där det inte längre är ekonomiskt med en bas utanför Oslo, enligt flygbolaget. De resurser som frigörs flyttas nu över till Oslo istället.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Väntat
Skrivet av Botten, 2021-02-03 17:49:38
Var väntat att de försvinner med svansen mellan benen.
Gick inget vidare för RYR när de försökte att etablera sig i Norge. Förutsättningarna är inte bättre den här gången heller
Anmäl inlägget
Nomadernas värld
Skrivet av Piloten, 2021-02-03 14:50:26
vad konstigt. hur gör de som nu blivit anställda på marken , skaffat en hyreslya i närheten av værnes , efter att precis köpt ny stekpanna och sängkläder , måsta flytta igen. till Gardermoen, 3 månader så kanske de flyttas vidare. dessa människor kan ju inte ha varken familj eller vänner. Nomadernas liv.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev