Skriv ut  

Eurowings startar ny linje till Arlanda

Flygnyheter, Redaktionen, den 14 juni 2021
Eurowings fortsätter expandera på Sverige. Ny bas ger mer resurser. Det använder flygbolaget till att öppna en helt ny linje till Arlanda i konkurrens med SAS och två andra flygbolag.

Det var bara ett par veckor sedan som Eurowings, en del i Lufthansagruppen, meddelade att de tar ett första steg in på Malmö Airport med en linje till Pristina. Trafiken är inledningsvis en säsongslinje mellan juni och september men visar på ett ökat intresse för den svenska marknaden.

I slutet av oktober öppnar Eurowings en helt ny bas i Prag, den tionde i ordningen, med i första skedet två A320. Från basen ska sedan ett helt nytt linjenät byggas upp till vad flygbolaget menar är ”attraktiva affärs- och turistdestinationer i Europa”. Eurowings räknas som ett lågkostnadsalternativ inom Lufthansagruppen men i det här fallet vill flygbolaget ha en ny servicenivå. 

- Vår service på Pragbasen ska visa att vi tydligt skiljer oss från lågkostnadsbolagen, säger Jens Bishof, vd för Eurpwings i ett pressmeddelande. 
I och med Eurowings inträde på linjen mellan Prag och Stockholm ökar konkurrensen. I höst flyger SAS två direktavgångar i veckan, Norwegian likaså och även Czech Airlines. I och med Eurowings inträde på sträckan blir det alltså fyra flygbolag som konkurrerar. 

De två A320 som baseras i Prag i oktober ska enligt planerna öka till tre sommaren 2022. Från den 31 oktober i år blir det trafik till Stockholm, Köpenhamn, Tel Aviv, Barcelona, Milano och Birmingham. De inledande lockpriserna startar på 29.99 euro enkel väg. 



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Toppen
Skrivet av Gullan Purser&TrafikExpert, 2021-06-14 11:10:02
Spännande att de försöker sig på en ny linje. Detta kommer att gynna kunderna ett tag, men jag räknar med att vi kommer att ta hem segern med min hemliga mörkrostade nymalda strategi.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev