Skriv ut  

Ulrika Matsgård ny VD på BRA

Flygnyheter, Redaktionen, den 20 juni 2021
Den 1 juli blir Ulrika Matsgård ny VD för flygbolaget BRA. Hon har varit kommersiell chef på BRA sedan 2017.

BRA VD
VD BRA Ulrika Maatsgård
 
Ulrika Matsgård har en bakgrund från IT-/telekombranschen och beskrivs som drivande i utveckling av bolagets affär, varumärke, kundnöjdhet, organisation, digitalisering och effektivisering.

- Jag är enormt glad, tacksam och så klart ödmjuk inför att ha fått förtroendet att leda det här fina flygbolaget vidare i ett läge där mycket efter pandemin är ett oskrivet blad. Men det är också det jag ser mest fram emot, att tillsammans med alla fantastiska kollegor finna vägen för hur vi skall bli ännu bättre på att ta hand om våra kunder och deras resebehov nu och framåt, säger Ulrika Matsgård.

Ulrika Matsgård efterträder Geir Stormorken som fick VD-posten i mars 2019. Geir ledde BRA genom den stora omstruktureringen där jetflottan fasades ut och antalet anställda reducerades med nästan 500 personer.

COVID-19 tvingade bolaget in i en formell företagskonstruktion, men 12 maj återstartade BRA flygverksamheten igen.

- Jag lämnar bakom mig en krävande men inspirerande period tillsammans med BRA:s fantastiska medarbetare. När vi nu går in i en ny fas med fokus på tillväxt och lönsamhet känns det helt rätt att lämna stafettpinnen vidare till Ulrika. Jag har jobbat nära henne i två år och vet att hon har den drivkraft och de erfarenheter och egenskaper som krävs i nästa fas. Jag ser fram emot att se Ulrika tillsammans med övriga ledningsgruppen utveckla bolaget vidare, säger Geir Stormorken.

Nu står BRA i startgroparna för en ny fas i bolagets historia som handlar om att efter pandemin skapa lönsam tillväxt på en osäker marknad och i en hårt konkurrensutsatt bransch. Att lyckas med detta kommer att bli avgörande för bolagets framtid.

BRA:s ägare Per G Braathen är också nöjd med valet av ny VD:

- Ulrika har under sina snart fyra år i BRA visat på ett tydligt starkt ledarskap både kommersiellt och för organisationen i stort. Hon har mycket energi, ett stort resultatdriv och ett outtröttligt fokus på att se möjligheter och inte hinder. Jag är därför mycket glad över att Ulrika valt att tacka ja till uppdraget som ny VD för BRA, säger Per G Braathen.

Under kommande vecka ska Flygtorget försöka få svar på följande frågor från BRA:s nya VD:

1.     Hur ser du på flygbranschens utveckling i sviterna av corona?
2.     Hur ser du på BRA:s framtid på Bromma flygplats?
3.     Vad ser du som den stora skillnaden mellan BRA då och BRA nu?
4.     Hur kan du göra BRA bättre för resenärerna?



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Hur ser det ut på andra ställen
Skrivet av Charles Chef&HRExpert, 2021-06-21 15:32:46
Hur det ska gå för denna VD vet jag ej men om man ska dra några slutsatser av hur framtiden ser ut så är det enda vi vet att;
Trafiken i USA är över 100%, likaså i Kina. Globalt ca 80%. Ja, det släpar efter i Europa men det gjorde ju vaccineringen också. Att tro att vi itne kommer ha samma eller mer trafik i närtid tror jag är korkat.
Anmäl inlägget
Svårt vd jobb
Skrivet av thomas, 2021-06-21 09:18:20
Måste gratulera
Men ett mycket tufft jobb.
När ska resenärerna återvända?
Hur ser pandemin ut i senhösten?
Hur mycket har det reella trafikbehovet minskat? då mycket av resandet har ersatts av it plattformar och att folk jobbar hemma, så kommer även en del att göra även efter pandemin.
Anmäl inlägget
Igen!?
Skrivet av Hannna, 2021-06-21 08:07:35
Hur ofta har dom bytt vd egentligen??
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev