Skriv ut  

Chefsbyte i Norwegian

Flygnyheter, Redaktionen, den 21 juni 2021
Jacob Schram lämnar och Geir Karlsen tar över. Ett chefsbyte si Norwegian som av allt att döma inte gått helt lugnt och stilla till.

Geir Karlsen har i egenskap av att vara finansdirektör, varit arkitekten bakom stora delar av Norwegians rekonstruktion. När flygbolaget nu står på någorlunda säker grund tar han steget upp som koncernchef och tar över ansvaret för hela verksamheten. Det innebär i sin tur att Jacob Schram lämnar Norwegian. Enligt ett pressmeddelande är det styrelsen som valt att avsluta hans kontrakt. 

- Jag är glad att kunna meddela att Geir Karlsen har accepterat styrelsens förslag att träda in i rollen som koncernchef i Norwegian. Han har den kompetens, fokus, tillit och det engagemang som gör honom till den bästa koncernchefen i Norwegian, säger styrelsens ordförande Svein Harald Øygard i ett uttalande.

Jacob Schram stannar kvar i Norwegian under de nio månader som uppsägningstiden, fram till mars nästa år. Därefter behåller han sin lön i ytterligare 15 månader. Styrelsen har enligt egna uppgifter försökt att reducera den utbetalningen med tanke på de tuffa tiderna för flygbranschen, men inte lyckats. Det skvallrar om att chefsbytet inte helt okontroversiellt och att Jacob Schram av allt att döma fått sparken. 
Norwegian ska nu fokusera på att bygga vidare på Norwegians position som ett lågkostnadsflygbolag.

- Det viktigaste för oss nu är att öka lönsamheten i lågprissegmentet och locka till oss nya och existerande kunder i all våra viktiga marknader, säger Geir Karlsen. 




Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev