Skriv ut  

Norwegian öppnar basen i Danmark

Flygnyheter, Redaktionen, den 29 juni 2021
Basen i Köpenhamn återinvigd. Fler flygningar från Helsingfors och ett fotfäste kvar i Spanien. Norwegian ökar nu farten i återuppbyggnaden av flygtrafiken.

Tidigt i går morse var Norwegian tillbaka i Danmark på allvar. DY3670 från Kastrup till Malaga var den första flygningen med en helt dansk besättning på 14 månader. Den flygningen markerade också officiellt att Norwegian är tillbaka med en bas i Köpenhamn. Det är tack vare lättade restriktioner, pågående vaccineringar och en kraftigt ökad efterfrågan på resor som gjort att flygbolaget nu tar steget tillbaka till Danmark. I ett första skede består flygprogrammet av 29 destinationer, huvudsakligen utrikes tillsammans med enstaka inrikesrutter. För att klara det har 200 personer anställts, samtliga tidigare anställda i Norwegian i Danmark

- Det är väldigt trevligt att kunna hälsa 200 tidigare kollegor välkomna tillbaka till basen i Köpenhamn. De känner både flygbolaget och våra kunder och jag vet att de gläder sig att åter komma upp i luften och möta passagerarna, säger Geir Karlsen, vd i Norwegian i ett pressmeddelande. 

De allt mer öppna möjligheterna att resa har också gjort att Norwegian tänkt om när det gäller baserna i Spanien, i Alicante och Malaga. Ursprungligen var beslutet att stänga båda och därmed skulle 1 191 personer förlora jobbet. En del av dem erbjuds också jobb i basen på Gardermoen. Nu behålls ett flygplan på varje plats och med dem 234 personer. Fortsatt mister alltså drygt 900 medarbetare sina jobb men Norwegian siktar på att nästa sommar basera fler flygplan i Alicante och Malaga. 
Även i Finland ökar aktiviteten. Visserligen är inte den tidigare basen där på väg att återuppstå men med start denna vecka ökar Norwegian antalet flygningar ut från Helsingfors, bland annat till Arlanda och Gardermoen. 

I Sverige räknar Norwegian med att hålla igång ett trafikprogram med 33 linjer, 31 från Stockholm och två från Göteborg. Vid sidan av de två inrikeslinjerna till Umeå och Luleå är det en blandning av storstäder och badresemål i Europa. 



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev