Skriv ut  

Försäljningen av Norrköpings flygplats avbruten

Notiser, Redaktionen, den 27 augusti 2021
Norrköpings kommun vill slippa ansvaret för den egna flygplatsen. Men upphandlingen av privata aktörer som kan ta över driften har avbrutits.

Privata aktörer ska ta över verksamheten på Norrköpings flygplats. Det var planen när kommunen i våras drog igång en upphandling av flygplatsdriften. Villkoren var generösa, bland annat ett driftsbidrag på cirka 24 miljoner per år i tre år och det fanns också de som var intresserade av att ta över ägandeskapet.

Men nu visar det sig att de förhoppningsfulla planerna har gått i stå. När anbudstiden för upphandlingen gått ut visar det sig att bara ett anbud lämnats in. Det är dessutom ofullständigt och går inte att använda som ett underlag. Kommunen ger sig dock inte utan ska analysera vad som hänt och sedan gå vidare med en ny upphandling.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

down to earth
Skrivet av thomas, 2021-08-27 16:11:08
HUR realistiskt är det att nån kan ta över och få igång trafiken, det ligger flygplats som har trafik nära, hela upplägget med bidrag etc fungerar inte, lockar bara lycksökare.
Att driva en flygplats kostar pengar med alla BCL krav etc.
Det uppkommer inte trafik av sig själv bara för att nån annan går in och tar de stora underskotten, och efter tre år ska den gå runt. orealistiskt är bara förnamnet.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev