Skriv ut  

British Airways planerar för egen lågkostnadsverksamhet

Notiser, Redaktionen, den 30 augusti 2021
Ett nytt dotterbolag med uppgift att konkurrera med lågkostnadsbolagen. Det planerar British Airways som i och med det också tänker återvända till Gatwick.

Det finns de som liknar det vid Transavia, KLM’s lågkostnadsenhet, eller Lufthansas Eurowing eller SAS irländska del. Och kritiken är därefter. Nu planerar dock British Airways för dotterbolag med ”lägre kostnadsbas” än stora BA och det ska ha Gatwick som bas. När pandemin slog till flyttade British Airways all verksamhet till Heathrow och slog igen basen på Gatwick som bland annat haft till uppgift att konkurrera med Norwegian och easyjet.

Men nu vill det brittiska flygbolaget alltså återvända till flygplatsen och det med ett helt nytt flygbolag. Den nya enheten ska dock enbart flyga kort- och medeldistans i Europa.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Hmmm
Skrivet av ABC, 2021-08-30 23:27:42
Har de helt glömt bort GO, Level och det bolag de fortfarande har - Vueling? Visserligen med ett för engelsmän obegripligt namn men ändå…
Anmäl inlägget
Hur gick det för GO?
Skrivet av thomas, 2021-08-30 11:39:54
BA har gjort det förr med Go
Totalt fiasko, SAS snowflake etc. LHs hela koncern med moderbolag lågkostnads bolag riskerar att haverera, ungefär som anrika Swissair försökte sig på detta med följd totalfiasko och kk för allt..
När ska drakarna fatta att hela deras bolagsstruktur måste skala ner till lågpris, skäras ner substansiellt, inga heliga kor. Det hjälper inte att försöka sig på att skapa ett nytt LP inne i bolaget.
jätteoverheads som kostar en hundra millioner är obsoleta
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev