Skriv ut  

Uppåt för Norwegian i augusti

Flygnyheter, Redaktionen, den 7 september 2021
Bättre siffror än i juli och bättre än augusti förra året. Norwegians siffror för augusti visar på en sakta uppgång i resandet. Det ger möjlighet att öppna nya linjer.

Norwegian
Norwegian
 
I jämförelse med augusti månad 2020 är det en rejäl framgång i trafiken, visar Norwegians siffror den just passerade månaden i år: upp 129 procent. Det betyder att 790 220 passagerare flög med flygbolaget som i snitt hade 38 flygplan i luften under månaden. Än mer positiva är kabinfaktorn som klättrade upp till 72,6 procent. 

Med siffror går det dock att visa på både framgångar: augusti i år är en fördubbling av antalet passagerare jämfört med förra augusti och de närmare 320 000 som då flög med Norwegian. Men också motgångar: augusti 2019, innan pandemin slagit till och Norwegian fortfarande var ett stort internationellt flygbolag, kunde flygbolaget räkna in 3,5 miljoner passagerare. Det betyder en tillbakagång på 77,5 procent. 

Det viktiga är dock att utvecklingen, sakta går mot en förbättring, menar flygbolaget i kommentarerna till resultatet för augusti.

- Det här har vi arbetat hårt för och ska fortsätta att leverera goda kundupplevelser samtidigt som vi otröttligt fortsätter att hålla kostnaderna nere och driva flygbolaget så effektivt som möjligt, säger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian. 
Det är en utveckling där den ökande efterfrågan gjort det möjligt att öppna flera nya linjer under sommaren, ett arbete som fortsätter i höst. För Stockholms vidkommande innebär det bland annat trafik till Krakow, , Amsterdam och London.

- Vi har öppnat flera rutter som varit frysta sedan pandemin startade. Det är nu möjligt att flyga till flera städer i Europa som Pisa, Edinburgh, Malaga, Prag och helsingfors. Vi vet att pandemin fortsätter att påverka människors möjligheter att resa men den positiva trenden fortsätter och vi följer med i den utvecklingen, fortsatte Geir Karlsen. Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Komme i kapp?
Skrivet av Jens, 2021-09-08 15:27:49
Kan jeg minne om at før pandemien, var Norwegian the 9. største flygbolag i Europa, men SAS var nr. 10. Så jo, Norwegian kan raskt gå forbi SAS, igjen.
Anmäl inlägget
Norge
Skrivet av Heia Norge!, 2021-09-07 15:17:04
Wow!, Heja Norwegian! Tillsammans med Norse kommer ni göra underverk!, sätt press!
Anmäl inlägget
Härligt
Skrivet av Gullan purser&Kabinexpert, 2021-09-07 10:08:04
Men så goda nyheter att alla duktiga kabinanställda i DY som jobbar hårt för att det skall gå bättre.
De kommer aldrig att komma ikapp oss stora flag carriers, men det är ett bra komplement och bra för kunderna som kan välja vad man vill betala för.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn