Skriv ut  

Air Skåne pausar flyglinjerna till Bromma

Notiser, Redaktionen, den 27 september 2021
Air Skåne har två linjer till Bromma, från Malmö och Ängelholm. Men nu sätts båda sträckorna på paus tills vidare. Sviktande passagerarunderlag är orsaken.

Air Leap har flugit både Malmö och Ängelholm i cirka ett år varav de senaste månaderna under de lokala varumärkena Air Skåne Malmö och Air Skåne Ängelholm- Helsingborg. Under pandemin flög Air Leap i stort sett själva från de båda skånska flygplatserna till Bromma. Från och måndagen den 11 oktober pausar Air Skåne Ängelholm- Bromma och från måndag 25 oktober Malmö- Bromma.

- Att den lokala närvaron applåderats i marknaden är vi glada för, däremot har inte passagerarantalet nått upp i den nivå som behövs för att trafikera destinationerna för en långsiktig och hållbar affär. Vi kan konstatera att resor i jobbet inte kommit i gång riktigt och nått den nivå som vi förväntat. Det finns för närvarande en överkapacitet på flygstolar från de båda skånska flygplatserna till och från Stockholm, vilket innebär att vi beslutat att pausa de båda flyglinjerna”, säger Jens Harrysson, Air Leap.
 
Både Ängelholm och Malmö har den senaste tiden trafikerats med SAAB 2000, med plats för 50 passagerare och med en snabb flygtid på ca 60 minuter.
Air Leap kommer att trafikera Visby- Bromma med Air Gotland, Halmstad- Bromma med Air Halland samt Bromma- Oslo.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev